Mitt yrkesliv

1976–1979
  • Sommarjobb, extrajobb: Lokalvårdare på landstingets centraltvätteri, Uddevalla. Lördagsvikarie på Posten, Uddevalla.

Började jobba som brevbärare på lördagar när jag gick på gymnasiet. Höll ut en termin. Sedan följde sommarjobb som städerska två somrar. Efter skolan var jag arbetslös tre månader, tills jag en dag när jag satt och såsade på Arbetsförmedlingen fick erbjudande om beredskapsjobb på fönsterfabrik.

1979–1993
  • Fabriksjobb: Elitfönster, Uddevalla. Volvo personvagnar AB, Uddevalla.

Jag blev kvar på fönsterfabriken tills de stängde, 14 år senare. Gjorde en liten avstickare till Volvofabriken i åtta veckor, men trivdes inte och återkom. Jag jobbade med allt möjligt, från att städa, diska, montera, köra truck, skära glas och laga skadade fönster.

1993–1995
  • Kontorsjobb: Korpen Göteborgs och Bohuslän, Uddevalla.

Arbetslös en sommar, sedan blev det ett halvårs ALU-anställning på Korpen. Lärde mig hantera en dator, och svarade i telefon, hade gympa för arbetslösa en timme i vecka. Jag fick påfyllt med vikariat i tre månader. Men sedan var pengarna slut och jag fick gå. Då bestämde jag mig för att läsa till journalist på folkhögskola i två år.

1997–2008

Det blev cirka tio år i tidningsbranschen. Ett par tidningar var jag på i flera omgångar. Det var nästan idel vikariat. Aldrig mer än 11 månader så att man inte skulle bli inLASad.

Jag hade fast jobb på VLT i tre år men sade upp mig när schemat blev för orimligt med tanke på att jag veckopendlade, samt att min man hade sitt schema. En månad kunde gå och vi hade bara två gemensamma lediga dagar.

2004–2012

Det blev många arbetslösa perioder mellan tidningsvikariaten. Ibland jobbade jag extra på gym.

På det sista vikariatet var jag lovad fast jobb efter årsskiftet. Men då kom istället ägaren och krävde besparingar, i form av färre tjänster. Det blev fler än jag som fick gå. Då gav jag upp journalistyrket. Sökte in på arbets­terapeut­programmet och gick på universitet i tre år.

2011–2015
  • Hälso- och sjukvårdsjobb: Samhall AB, Trollhättan. Färgelanda kommun, Tanums kommun, Lysekils kommun. Hemvården, Uddevalla kommun. Afasihuset,  Örebro. 

Redan under studietiden fick jag jobba i arbetsterapeutyrket: i en gruppverksamhet för personer med språksvårigheter efter hjärnskada.

arbetsterapeut litenLäste lite kurser på distans efter examen och vikarierade som vårdbiträde i kommunal äldreomsorg. Sedan har jag haft flera anställningar som distriktsarbetsterapeut. Jag har också hunnit med att jobba med bedömning av arbetsförmåga. Ett jobb som även innebar personal- och verksamhetsansvar. Lärorikt men mycket energikrävande.

Hösten 2016 är jag studieledig för att läsa beteendemedicin och handledning av VFU-studenter.