Sommartiden startade med vinterväder

Vaknade mosig, som alltid när det vankas sommartid. Och konsta­terade besviket att utanför fönstret var världen vit. Små, ettriga snö­flingor virvlade runt i bister mars­vind. Usch!

Annars har det regnat mest hela veckan, känns det som. Jag har visserligen fått god nytta av min loppis-fyndade, långa regn­kappa. Men lite vårsol vore inte fel.

I rabatten på gården börjar i vart fall alla mina gerilla-planterade lökar sticka upp ur jorden. De verkar föröka sig, år från år. Det är roligt!

Men där är ett skuggigt hörn som inget verkar trivas i. Bara naken jord. Så i går beväpnade jag mig med handskar och liten trädgårdsspade, och travade ned till å-kanten, nedanför hyresvärdens förråd. Där står rader av snö­droppar inne i buskaget.

Det var ruggigt halt i vätan, så jag fick skrida fram i Lucia-fart. Och försiktigt åla mig in mellan grenarna, för att komma till att gräva i den hårda, våta leran. Efter en hel del möda hade jag tre lagom tuvor med snödroppe i en plastpåse. Och en regnjacka som inte längre var ren och fin…

Två av tuvorna fick nytt bo i rabattens tomma hörn, och den tredje satte jag i en kruka på balkongen. Den får flytta ut när den blommat över, tillsammans med påskliljorna från Willys.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Natur & väder och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sommartiden startade med vinterväder

  1. Pingback: Gamla lökar får nytt bo i rabatten | Olssons universum

Kommentarer är stängda.