Snart stor som en buske

Nu när vädret är grått, blött och trist kan jag i vart fall glädja mig åt att mina krukväxter börjar känna av de ljusare tiderna. De har stått i fönstren och sett molokna ut bra länge, trots att jag planterat om och pratat med dem.

På loppis fick jag tag i en stor, grå kruka, som var fin. Så jag bestämde mig för att inte klippa ned min hibiskus, som jag brukar. Nu börjar den närma sig en meter i höjd, och belönar mig rikligt med knopp och blom.

En och annan sorgmygga ser jag irra runt ibland, men invasionen kom av sig sedan jag behand­lat med biologisk bekämpning i vattnet. Jag försöker att vattna mer sparsamt än tidigare, så att de inte ska trivas.

Så har jag sprejat alla krukväxternas blad med milt såpvatten hela vintern, för att hålla bort annan ohyra, som jag hade besvär med ett tag. Det verkar ha fungerat, för jag ser inte längre några angrepp på bougainvillea eller palettblad, som varit värst drabbat. 

Eländet började när jag köpte billig blomjord på Willys. Den gjorde växterna sjuka, och rekommenderas inte. 

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Mina växter och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Snart stor som en buske

 1. Ingrid skriver:

  Jag tror att man får sån här ohyra från krukväxtjorden och nog är de retliga de där små flygfäna.
  Så fin din hibiskus ser ut!
  Ha en skön helg!

  Gillad av 1 person

 2. Marianne skriver:

  Jag älskar mina krukväxter, de flesta har namn efter den person jag har fått skott eller krukväxt av. Så i mina fönster står Sonja, Gertrud, Linnea, Ulla, Gunnar, Inger m fl blommorna är vid liv men inte alla som jag har fått dem av. Ha det gott.

  Gilla

  • Fru Olsson skriver:

   En trevlig form för minnen, tycker jag. Hibiskusen fick jag av en man jag gick hos är jag var i hemtjänsten. Död sedan länge, men blomman frodas. Må väl oh ta hand om dig!

   Gilla

Kommentarer är stängda.