Räkningarna hopade sig i februari

Februari: Köttlådan tynger livsmedelskontot denna månaden. Men jag gläder mig åt ett extra kilo fransyska helt utan kostnad, som blev till god sjömansbiff. Frysen är fylld med mat för lång tid framåt.

Månadens livsmedel landade därför på hela 3 305 kronor . I posten ingår förutom mat allt annat som kan köpas i mataffären (produkter för hemvård, hygien och kroppsvård, till exempel).

Hemförsäkringens årsavgift skulle också betalas i februari. Så där landade drygt 1 000 kronor

Ett kort hår kräver översyn varannan månad. Och de grå håren har börjat dyka upp i ökad omfattning. Jag döljer dem med extra slingor i blont! Min frisör klippte och slingade för 850 kronor, pengarna fick jag av mor i julklapp. 

Transportstyrelsen meddelade att körkortet måste förnyas. Kostar 280 kronor, och bild ordnades snabbt och lätt för 249 kronor i fotobutiken bredvid frisören. 

Posten Övrigt hamnade på 1 160 kronor (ingår Hälsa, Hemma, Presenter, Nöjen, Kläder och textil, Alkohol):

Utgifter i genomsnitt per månad, 2022.

  • Blev tvungen att köpa nytt lysrör till köksfläkten när jag slog sönder det gamla. Med lite annat smått och gott till hushållet blev det 495 kronor.
  • Lite drygt 300 kronor på second hand: bland annat fyndade jag vattentäta mocka­boots från favoritmärket Salomon (95 kronor), blommig dunjacka (95 kronor)  i vårliga färger som passar till jeans, ett rent nöjesköp. En färgglad bricka (10 kronor) piggade också upp.
  • Ett par fika på stan, för humana 150 kronor. Och en flaska vin för 90 kronor.

Månadens inkomst från pantburkar blev 115 kronor plus att Willys bjöd på 50 kronor i bonuscheckar.

Månadens totala utgifter uppgår till lite drygt 11 800 kronor


Inlägg om min budget för 2023:
Tidigare år: 
Olssons universum | Lyckades leva ganska sparsamt 2022
Olssons universum | Så gick det att försöka leva snålt (2021)

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.