Inget paket – och utan vatten hela dagen

Gatuarbetena i mitt kvarter får i dag till följd att de stänger av vattnet hela dagen. Min morgon­rutin är vattenkrävande, så jag fick gå upp i tid för att hinna göra i ordning frukost, diska och göra ifrån mig i badrummet. Sedan har jag spolat upp vatten i tillbringare, hink och diskho, så att jag ska klara mig.

Jag inser att en tillvaro utan vatten dagar eller veckor i sträck skulle bli väldigt besvärlig. 

Jag har också hunnit med att ringa Postnord för andra gången, om ett paket som de inte klarar av att leverera. Jag tycker det är märkligt att alla andra leverantörer av paket inte alls har de problem som Postnord har.

Nu trodde killen i andra änden av luren att det ändå skulle vara på väg, och att jag snart skulle få en avisering. Det samma lovade hon i kundtjänst som jag pratade med i fredags. Ändå kom det en tredje ”påminnelse” på sms i går, att jag skulle meddela leverans­upp­gifter via länken, vilket inte fungerar eftersom det inte finns något formulär på den sidan man kommer till.

Anledningen till att de inte kunde leverera paketet från början är att jag har låst port i entrén. Man måste ringa på porttelefonen så att jag kan öppna. Men budet ringde aldrig på, utan nöjde sig med att konstatera att dörren var låst. 

Sedan fick jag meddelande att paketet skulle levereras till Willys. Men det kom aldrig någon avi. Och därefter kom ett par sms med påminnelser att ange leveransuppgifter i appen, vilket som sagt inte fungerade.

Jag kan bli trött för mindre.

 

I dag är det i vart fall utlovat solsken hela dagen. Så det tänker jag gå ut och njuta av. Jag ska packa med mig duschgrejor i ryggsäcken, så jag kan tvätta mig och ta en bastu i sim­hallen på hem­vägen. 🙂

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Bostad-Stamrenovering, Second hand & shopping och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Inget paket – och utan vatten hela dagen

 1. Ingrid skriver:

  Egentligen skulle jag ju inte tryckt på gillaknappen, för inte kan man gilla att du är utan vatten och att Postnord krånglar.
  Hoppas att du har en Glad måndag!

  Gillad av 1 person

 2. maria65a skriver:

  Postorder delar inte ut till 99% om jag beställer något. Precis som du säger konstaterar dom att porten är låst, trots att jag alltid anger ”porttelefon ” och sedan åker paketet till postutlämningen.

  Gillad av 1 person

  • Fru Olsson skriver:

   Det märkliga är ju att när Postnord delar ut brev på morgonen tar de sig in med lätthet…

   Gilla

   • maria65a skriver:

    Jag tror att chaufförerna har ett pressat schema så att det enklaste blir att åka med flera paket till ett utlämningsställe. Senaste gången strod jag på balkongen när postnordbilen körde upp, ingen gick ut och några sekunder fick jag ett mess om att ”mottagaren inte hemma”. Ringde postnord som glatt sa att paketet åkt till utlämningen. förklarade att jag valt hemleverans och att dom fick lösa detta. Det tog några dagar men sedan stod det utanför dörren.

    Gilla

    • Fru Olsson skriver:

     Har du reklamerat? Jag funderar på att göra det, bara så de får fason på sina rutiner.

     Det är ju bra att de kan rätta till i efterhand, men jag upplever det så tröttsamt att behöva ringa och klaga och hålla på. Det tar på min mentala energi. 🙃

     Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.