Busshållplatsen försvann från korsningen

I morse väcktes jag av buller från gatuarbetet på Tureborgsvägen. Nu jobbar de i kors­ningen utanför mitt hus. En karl gick med en en maskin och plattade till grus. Ett inte särskilt avundsvärt arbete, med mycket oväsen och vibrationer. Såg honom i går lite längre bort på gatan, när jag kom från stan.

Jag noterade att det mesta av vägen från Tureborgsbron och hem till mig nu är ganska tillplattad, i väntan på asfaltering.

Det lär bli fortsatt morgonväckning av arbetsmaskiner, nu när de ska gräva upp utanför mitt. Under tiden kommer viss trafik att ledas om via Hagarne­vägen, som startar en bit upp i backen, enligt kommunen som samtidigt tackar för tålamodet:

”Stort tack till alla boende och fastighetsägare i området som har och har haft ett fantastiskt tålamod med vårt rejäla intrång i er boendemiljö!”

Uddevalla kommun | Vägarbetet vid Tureborgsvägen

Den tillfälliga busshållplatsen är nu flyttad.

Jag ser från balkongen att de nu har flyttat hållplatsen, och enligt Reseplaneraren kör bussen vanliga vägen igen. Det har varit väldigt rörigt när folk ska gå av mitt i korsningen, med arbets­fordon och annan trafik. Jag är förvånad att det inte hänt någon olycka, särskilt när det är mörkt på kvällen. 

Enligt en arbetare på gatan ska vägen vara öppen för bussgenomfart cirka en månad. När de ska fortsätta arbetet på vägen upp mot Äsperöd, får bussen vända runt vid Ture­borgs centrum. Det står ”förhoppningsvis” i kommunens information. Vi får se om det finns rum att komma runt. 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Fler inlägg om Tureborgsvägen

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Bostad-Stamrenovering, Uddevalla och märktes , , , . Bokmärk permalänken.