Ännu en flitpeng till Tant Pant

Jag fortsätter vanan att plocka upp pantburkar längs mina promenader. Årets skörd blev dock mindre än förra året, på grund av sommarjobb och ont i foten. Till slut blev det ändå 1 417 kronor. Dessutom har jag hittat ett antal flaskor och burkar som varit oöppnade. Både öl och läsk. Sånt kan man verkligen fundera över.

Numera är det nödvändigt att alltid ha en plastpåse i beredskap att plocka i när jag går ut. Det händer knappast att jag inte hittar någon burk. Påsar hittar jag ofta längs vägen (sär­skilt de små från Systembolaget) eller i soprummets återvinningskärl. Dessutom har jag ett stort lager som jag samlat från mitt tidigare jobb.

Jag köper aldrig plastpåse när jag handlar. Om ryggsäcken inte räcker till så har jag både hemsydd textilkasse och en shopping­bag från Clas Ohlson med mig.

Förutom burkar och PET-flaskor pantar jag även förpackningar som kan källsorteras via Bower. Jag skannar streckkoden på förpackningen och får poäng som sedan kan lösas in mot värde­­kuponger eller pengar. Årets peng från Bower blev 237 kronor.

Inkomster från pant
2022: 1 654 kronor
2021: drygt 2 000 kronor.
2020: cirka 500 kronor.
Läs mer:
Olssons universum | Vi är världsbäst på att panta
Olssons universum | Mycket energi i en läskburk – så återvinn!
Olssons universum | Panta det mesta med mobilen

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi, Miljö och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ännu en flitpeng till Tant Pant

  1. MHoegman skriver:

    Bower kände jag inte alls till! Undrar under vilken sten jag varit… 😉

    Gilla

Kommentarer är stängda.