Mitt julpynt 2022

Fynd för under tian.

Min låda med julsaker har krympt med åren. Adventsstjärnan i halm slet jag ut, och den trearmade ljusstaken i rött trä ville jag inte ha kvar för brandriskens skull. Elljusstake avskyr jag och har aldrig haft. 

Det mesta i julväg är fådda saker eller sånt som jag fyndat för billig peng på loppis (eller hittat i Dacapos gratislåda). När jag tröttnar bär jag det tillbaka och uppdaterar med något roligare.

Årets inköp är en ljuslykta Starfish (deign P B Sund­berg) i kristall från Orrefors. Fick den för bara 30 kronor på rea, men såg den för 95 kronor i en annan second hand-affär. I somras hittade jag en fin broderad vepa för 15 kronor i en antikaffär.

Många föremål från Dacapo och Pingstkyrkans second hand-butik på min älskade Reda-hylla: stickade julkulor som jag gillar skarpt. Vilket pilljobb! Ljuslyktor klädda med näver (5 kr/st), broderad tavla (15 kr, tror jag), adventsljuset låg med i en påse blandat julpynt (7 kr). Lummer från skogen (fridlyst men man får plocka lite för husbehov, enligt Natur­vårds­verket).

Olssons universum | Mitt julpynt 2019
Olssons universum | Mitt julpynt 2015

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Bostad-Stamrenovering, Second hand & shopping och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mitt julpynt 2022

 1. Ingrid skriver:

  Så fint julpynt du har!
  Trevlig andra advent!

  Gilla

 2. Linda skriver:

  Älskar din blogg. Följt den sen 2015, men aldrig kommenterat. Fint julpynt!!

  Gilla

Kommentarer är stängda.