Fick äntligen till ett novemberdopp

Termometern visade tolv plusgrader i morse. Ljummet med kallbadarens mått mätt. Dimman var så fuktig att jag tog paraply med på promenaden för att inte bli för våt innan jag kom fram.

På Sörkullen var det äntligen vindstilla efter de senaste dagarnas kuling. Vattnet var lite brunt och smakade knappt salt alls efter allt regn. Försökte i alla fall stanna i närmare tio minuter. Där var fler som skulle doppa sig, någon sa att det varit tolv grader även i vattnet häromdagen.

Men jag blev allt kall efter en stund, och var glad åt värmande vinterbadkappa och fleece­overall. På hemvägen stannade jag till på badhuset och satt i bastun i en halvtimma med iskall dusch som avslutning. Sedan fick jag gå med långsamma steg hem, för jag ville inte bli svettig igen. Över elva kilometer gångna, och foten bråkade knappast alls i dag. 

Sallad på en låda svinnsmarta grönsaker (20 kronor), och en skiva fläskkarré av det fådda köttet. Billig söndagsmiddag!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Kallbad, Natur & väder och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fick äntligen till ett novemberdopp

  1. Ingrid skriver:

    Brrrr!! Tolv gradigt vatten skulle jag aldrig våga mig i. Jag vågar knappt när det är tjugo.
    Ha en glad måndag!

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.