Gymkort och virusskydd tynger september

September: Tog mig samman och gick till gymmet för att bättra på formen. Hade fyra gånger kvar på ett tio-kort sedan före pandemin.

Det kändes så bra att jag beslöt mig för att köpa ett årskort för närmare 2 700 kronor. Då ingår även bad och bastu, tillgång till vatten­gympa. Jättebra, nu kan jag gå dit och värma mig efter kommande kallbad i havet! Jag får se utgiften som en investering i hälsa och välbefinnande.

Till det kom en nödvändig utgift för nya skor att springa på löpbandet i. Känslan av att kunna springa igen, om än bara korta stunder, är helt obetalbar. Skorna var på rea, drygt 700 kronor. De gamla löparskorna får tjäna vidare på utepromenaderna.

Månadens motion har därmed varit diger och varierad: gått drygt 11 mil, simmat 1 700 meter, cyklat 23 kilometer, och gymmat drygt 8 timmar. Pantinkomster från burkar längs vägen, och återvunna förpackningar, blev 160 kronor.

Förnyelse av virusskydd till datorn gör också att månadens kostnader sticker iväg: 1 150 kronor. Hade tänkt att byta leverantör, men kom att tänka på det alltför sent. Eftersom jag har lösenordshanterare med mängder av lösenord som måste tas reda på och flyttas sköt jag upp bytet ett år till. 

Västtrafik skickade i vart fall 50 kronor som plåster på såren när bussen var 30 minuter försenad. Bra betalt! Dessutom fick jag åka gratis veckan efter, då föraren inte lyckades få i gång kortläsaren. Så där sparade jag 35 kronor till. 😜

Utgiften för livsmedel blev märkligt låg även denna månad, cirka 1 600 kronor (genom­snitt för 2021 var 2 300 kronor). Kan det bero på alla pallade äpplen och jakten på svinn­smarta varor? En orsak är att jag sköt upp köttleveransen ännu en månad, eftersom det helt enkelt inte gått åt. Ändå äter jag två ordentliga mål varje dag: frukost och middag. Mycket grönsaker och ägg, lite kikärter för att dryga ut proteinet och yoghurt eller keso till frukost. Kaffe har jag bunkrat när de haft erbjudande.

Elräkningen var nästan 100 kronor dyrare än förra månaden. Men inte högre än den jag hade i januari, som låg på nära 400 kronor. Det blir intressant att se hur denna vinter ska bli med tanke på el.

På radion hör jag ett inslag om att svenskarna nu i dyrtider drar åt svångremmen och börjar leva sparsammare. Ja, det är så dags. Jag är glad att jag redan har lång övning i den konsten. 🙂

Septembers utgifter blev cirka 12 000 kronor.

  • Augustis utgifter drygt 9 600 kronor.
  • Julis utgifter knappt 9 900 kronor.
  • Junis utgifter 11 300 kronor.
  • Majs utgifter 9 660 kronor.
  • Aprils utgifter 8 200 kronor.
  • Mars utgifter knappt 9 600 kronor.
  • Februaris utgifter drygt 10 800 kronor.
  • Januaris utgifter knappt 8 700 kronor.
Genom­snittlig månadskostnad under 2021 var drygt 9 700 kronor.
Läs mer: Olssons universum | Några spartips i dyrtider

Inlägg om min budget för 2022:
Inlägg om min budget för 2021: Olssons universum | Så gick det att försöka leva snålt

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.