Paket på villovägar

Den 23 augusti beställde jag lite vitaminer och mineraler på nätet hos en firma jag handlat av förut. De hade massiv rabatt, så det var ett bra tillfälle. Två dagar senare betalades varorna via Klarna.

En vecka senare fick jag mejl från företaget att paketet var försenat:

”Oroa dig inte, vi arbetar med PostNord Sweden på att få iväg din beställning. Och vi hör av oss.”

Den 10 september fick jag mejl från företaget igen, med önskan om att lämna ett omdöme om ”min upplevelse”. Eftersom jag fortfarande inte fått några varor blev det lägsta betyg, och en kommentar om ”vart tog varorna vägen?”.

Det kom svar på betygssidan (Trustpilot) ganska omgående där de menade att vi hade varit i kontakt och att saken var uppklarad.

Tre veckor efter beställning, den 14 september, hade jag fortfarande inte fått mitt paket, och skrev en förfrågan till kundtjänst via mejl. Svar på engelska kom dagen efter, från Søren, Multilingual Customer Champion (fritt översatt):

”Jag har startat en utredning kring detta, men för att du inte ska behöva vänta har jag skickat ett nytt paket till dig. Det bör vara hos dig under de kommande 3–5 arbetsdagar.”

Bara att fortsätta vänta vidare således.

Dagen efter fick jag meddelande om att en av produkterna tyvärr var slut i lager, och att jag skulle få pengarna tillbaka för den. Och mycket riktigt, dagen efter skrev Klarna att de skulle återbetala 59 kronor.

I helgen fick jag mejl från företaget igen:  mitt paket fanns att hämta på Postnords serviceställe. I mejlet fanns en länk till ett val av utlämningsställe (Willys) men det gick inte att klicka på. På måndag morgon kom Postnords sms att paketet fanns att hämta – på deras utlämningsställe i ett industriområde en bra bit utanför stan. Suck!

Jag har varit där tidigare, bland annat för att hämta en madrass från Ikea, som inte gick att leverera till Willys i stan, av naturliga skäl. Eftersom bussförbindelserna dit innebär att man ändå måste gå en bra bit, valde jag då att ta cykeln. Ett problem med det är, att det inte finns någon cykelbana, och på vägen råder förbud mot gång- och cykeltrafik. Så för att hämta mitt paket blev jag tvungen att bryta mot lagen.

Likadant nu. Men det var en fin och solig höstdag, så det fick bli dagens motionsutflykt.

När jag hämtat mitt paket gav jag Postnord min feedback i om ”leveransupplevelsen” i deras app. Ingen guldstjärna denna gång. Men när jag öppnade paketet visade det sig att den produkt som enligt uppgift varit slut och jag fått återbetald ändå låg med i paketet. Så jag blev belönad med 59 kronor för allt omak. Alltid något. 🙂

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Second hand & shopping och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Paket på villovägar

  1. Pingback: Försvunnet paket blev två… | Olssons universum

Kommentarer är stängda.