Vägghylla i stället för nattduksbord

Som nattduksbord vid sängen har jag haft en furuhylla med tre hyllplan, som jag fått av en vän. Länge tänkte jag att jag skulle slipa av den och betsa med teak-bets, för att den bättre skulle smälta in med övrigt möblemang.

Men så en dag när jag satt i min fåtölj och skådade mot sänghörnan fick jag snilleblixten att i stället göra en vägghylla. Då skulle jag slippa ha routern på fönsterbänken, och kunna gömma undan alla sladdar som låg i en hög på golvet bakom hyllan. Dessutom kunna städa utan att behöva flytta hyllan (för bakom den samlades allt damm).

Efter att ha värkt på idén några veckor stegade jag till Clas Ohlson och köpte konsoler, väggskenor, skruv och ett par hyllplan. Det blev lite dyrare än tänkt, trots att jag även använde furuhyllans sidor som hyllplan. Men det blev en rejäl hylla med plats för mycket.

Jag är så glad att jag i mitt tidigare liv haft sinnesnärvaro att köpa mig en slagborrmaskin, så att jag kan borra i betong! I present från X-mannen har jag dessutom fått en utmärkt skruvmejsel-sats från Black & Decker, där jag alltid hittar något som passar.

Till att börja med var jag tveksam om projektet skulle bli så lyckat. När jag satt upp den vita väggskenan och konsolerna kontrasterade de väl mycket mot den grå tapeten. Och ännu värre såg det ut när jag la på de träfärgade hyllplanen på prov.

Men när jag väl fått hyllplanen betsade och på plats såg det ut precis som i min första tanke. Mest nöjd blev jag med det understa planet, som gömmer router och andra ”fulsaker” som man inte vill ha liggande i blickfånget.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Bostad-Stamrenovering, Pyssel och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vägghylla i stället för nattduksbord

 1. Ingrid skriver:

  Så påhittig och duktig du är. Bra kvinna klarar sig själv minsann!
  /Ingrid

  Gillad av 1 person

 2. bergalott skriver:

  Bra karl reder sig själv, för att ta ett gammalt ordspråk, men ingen ska tro att vi kvinnor är tappade bakom en vagn. 😉
  Snyggt!

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Hylla och vin blev utsvävningar i juli | Olssons universum

Kommentarer är stängda.