Billigare klädkonto med bättre begagnat

Det är en särskild lycka att hitta kläder man behöver, i passande storlek och med en prislapp som inte gör ont i plånboken. Second hand-butiken Dacapo är min guldgruva. Jag går nog dit och kikar minst varannan vecka. 

Två fina baddräkter av god kvalitet har jag hittat den här sommaren. Den ena för 20 kronor och den andra för 30. Motsvarande baddräkt i butik kostar säkert flera hundra.

När det gäller baddräkt har jag specifika önskemål: avskuren byst men utan iläggskupor, inte för högt uppskurna hål för benen, och gärna ett tunnare tyg som torkar snabbt. Båda plaggen uppfyller väl kraven!

Även jeans har jag nyligen fyndat på Dacapo för en billig peng: 50 kronor paret. Ett par ljusa och åtsittande, det andra vida och höga i midjan: såna där som man tjock ut i, om man inte är rent pinnsmal. 😀

Jag har shoppat kläder från second hand i många år. Det är miljövänligt, och så kan man hitta kul och udda saker eller makalösa fynd: själva jakten är spännande! Och nu med begränsade inkomster är det ett ovärderligt sätt att spara på utgifterna. 

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Second hand & shopping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Billigare klädkonto med bättre begagnat

  1. Pingback: Hylla och vin blev utsvävningar i juli | Olssons universum

Kommentarer är stängda.