Inte bara värmen som plågar

Jag tror faktiskt att jag ogillar juli mer än november trots mörker, fukt, blåst och regn på tvären. Värme är inget för mig: allt över +20 grader blir allt mer plågsamt ju äldre jag blir. Trots vackert väder blir jag sittande inne bakom fördragen persienn. 

I juli är badvattnet för varmt och fullt med maneter. Och så måste jag dela alla mina smultronställen med semesterfirare, badgäster, folk på utflykt och nyblivna motionärer. Alla de där man inte ser mycket av i november… 

Olssons universum | Nej, jag gillar inte juli (2020)

I år blev mitt i sommaren ett rejält lågvattenmärke även hälso­mässigt. Även jag drabbades till slut av covid-19. Halsont, snuvig, värk i kroppen, stor trötthet och en ansats till feber. Det var bara att isolera sig i lägenheten.

Samtidigt fick jag inflammation i tandköttet vid en kindtand. Försökte göra extra rent med tandpetare och borsta minutiöst, men det blev bara sämre. Till slut var tanden mycket öm, och plötsligt föll hela lagningen bort.

Jag kunde inte gå till tandläkaren förrän jag var symtomfri från min virusinfektion. Under tiden hade jag svårigheter att äta, vilket i och för sig gynnade midjemåttet. Men inte så kul.

Det visade sig att tanden spruckit mitt itu och halva satt löst. Inte möjligt att laga, utan bara att dra bort. Jourtandläkaren fick kämpa i 40 minuter för att få bort allt. Hon bedövade rejält, mungipan hängde ned som om jag hade fått stroke, och jag sluddrade och råkade spotta sköljvattnet på golvet när musklerna var utom kontroll.

Men det gjorde inte ont. Inte då. Men efter ett par timmar släppte bedövningen. Då var jag glad att jag har starka paracetamol-piller kvar sedan mitt armbrott i höstas.

Att äta är om möjligt ännu mer besvärligt nu, när det inte får hamna matrester i såret. Bara flytande och halvfast föda. 

Ja, det blev gnälligt, det här. Men högsommaren bjuder ju också på glädjeämnen:

Näktergalen fortsätter sin konsert i mitt kvarter.  Och kaktusen och hibiskusarna blommar överdådigt.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Mina växter, Natur & väder, Vikt & hälsa och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte bara värmen som plågar

 1. Marianne skriver:

  Varje gång någon säger till mig ”Va varmt det är – men man ska inte klaga nu när vi äntligen har fått lite värme,” så talar jag om att den här värmen är det värsta jag vet vad det gäller väder. Sitter också bakom nerdragna persienner och njuter inte alls och klagar bara över väder när det är så här äckligt varmt, usch. Faktiskt de flesta jag känner lider av värmen, orkar inget, kan inte sova och känner sig allmänt illa till mods. Tycker om sommar men de andra årstider, specielt hösten är en större favorit,
  Jag har tagit bort alla mina visdomständer, ingen hit med insnärjda rötter som krävde ett långt ruckande och bändande innan det gav med sig. Åt värktabletter i 14 dagar efter en av tänderna. Så känner med dig och hoppas allt blir bättre snart./ Marianne

  Gillad av 1 person

  • Fru Olsson skriver:

   Oj, fick du lida så länge efteråt! Jag fick bättre lindring av Naproxen, som jag hade kvar sedan armbrottet. Trevligare att äta när det inte gör ont.

   Idag har det regnat här, med lite skön svalka som följd. Hoppas du fick lite också! 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.