Dyrare mat märks i juni

Juni: Månaden blev lite dyr, på grund av extra reseutgifter, prishöjningar på mat och att årsavgiften för hemförsäkring på drygt 700 kronor skulle betalas. 

Jag hade leverans av eko-kött i juni. Lådan var prishöjd med en hundring till  1 595 kronor. Men det var första gången sedan jag började prenumerera, som de höjt priset, så jag klagar inte.

Totalt för livs­medel: knappt 3 200 kronor. Genom­snittlig kostnad förra året var 2 300 kronor. (I livs­medel ingår: Mat, Kroppsvård, Städprodukter).

Övrigt-kontot hamnade på drygt 1 600 kronor, vilket är ganska normalt. Köpte mig ett par sommar­klän­ningar, som har kommit väl till pass i värmen. Second hand, för­stås! (I Övrigt ingår: Hälsa, Kläder & textil, Fika & nöje, Hem, Alkohol, Presenter).

Vanligen handlar jag inte på stående fot av för­säljare som ringer på dörren. Men den här gången gjorde jag ett undantag. Jag har ju länge tänkt byta bred­bands­leverantör.

Nya månadsavgiften är bara 40 kronor lägre, men något bättre prestanda utlovas. För­säljaren lockade med tre månader gratis, men natur­ligt­vis tillkom startavgift, miljö- och frakt­avgift för ny router som åt upp hälften av sparad summa för gratisperioden. Men jag är ändå glad att jag bytte, för att Tele2 ska förstå att de är på tok för dyra. 

Deltidsjobbet genererade över 16 000 kronor netto. Då ingår OB-tillägg och semester­ersätt­ning. Det täcker mer än väl en månads utgifter, kan jag konstatera. Trots att jag den här månaden blev tvungen att köpa busskort för nära 900 kronor för att kunna ta mig till och från jobbet.

I slutet på månaden fick jag trassel med en tand. Vid besök hos Folktandvården visade det sig att den spruckit rakt igenom och inte gick att laga. Bara att dra ut. Tacksam att jag har frisktandvårdsavtal och inte behövde punga ut med en stor summa. 

Jobb och sjukdom gjorde att det blev klent med promenader i slutet av månaden. Totalt  har jag gått 12 mil (cyklat 28 kilometer) och samlat 115 kronor i pantpengar från burkplock längs vägen.

Junis utgifter blev 11 300 kronor.

  • Majs utgifter 9 660 kronor.
  • Aprils utgifter 8 200 kronor.
  • Mars utgifter knappt 9 600 kronor.
  • Februaris utgifter drygt 10 800 kronor.
  • Januaris utgifter knappt 8 700 kronor.
Genom­snittlig månadskostnad under 2021 var drygt 9 700.

Inlägg om min budget för 2022:
Inlägg om min budget för 2021: Olssons universum | Så gick det att försöka leva snålt

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi, Second hand & shopping och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.