Fortsatt sparsam med vattnet

Nu har jag haft separat debitering av vatten i tio månader. Som mest har jag betalat 64 kronor, jämfört med tidigare schablon på drygt 150. Så det har varit en plus-affär för min del.

Jag har förändrat mitt beteende lite, men snålar inte slaviskt. Stänger av dusch och kran medan jag tvålar och schamponerar. Men jag sköljer fortfarande disken med rinnande vatten, sparsam stråle. Skillnaden är att jag ofta samlar sköljvattnet och använder till nästa disk, eller annan städning.

Läs mer: Så snålar jag på vattnet

När jag jämför mig själv med övriga hushåll i kvarteret blir jag mallig. Och undrar lite vad storför­brukarna får betala.

Rött är varmvatten och blått kallvatten:

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Bostad-Stamrenovering, Ekonomi och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fortsatt sparsam med vattnet

 1. Ingrid skriver:

  Familjer med många tonåringar är nog de som är storförbrukare, för ungdomar kan duscha hur länge som helst och hur många gånger som helst om dagen.
  /Ingrid

  Gillad av 1 person

 2. maria65a skriver:

  I huset tänker jag noga på vattenförbrukningen. Att ha en 30 liters varmvattenberedare hjälper till för det blir snabba duschar.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.