Maj kom med köpglädje

Maj: I maj kom utsikter om extra inkomst från ett deltidsjobb som personlig assistent. Firade med lite vin och inköp av en ny klänning på Lindex (249 kronor) och en begagnad (99 kronor) på second hand. 

Dessutom ramlade jag över en mycket litet begagnad, vit sommarparka från Didriksons för bara 175 kronor, som jag förstås inte kunde motstå. Kostar ju långt över tusenlappen i ny­skick. Ett användbart plagg av god kvalitet.

Blev också tvungen att shoppa nya gå-skor på grund av nytill­kommen smärta under ena foten. Kan inte begripa vad den kommer sig av. Ålderskrämpa?

Övrigt-kontot blev därför ovanligt digert och landade på drygt 2 300 kronor (i Övrigt ingår: Hälsa, Kläder & textil, Fika & nöje, Hemmaprodukter, Alkohol, Presenter).

Lyckades hitta ännu ett erbjudande om billigt kaffe: tre paket för 99 kronor. Bra affär! Annars kostar ett paket av min sort numera nära 50 kronor. Passade även på att bunkra toapapper till bra pris.

Kostnaden för månadens livsmedel blev knappt 2 100 kronor (I livsmedel ingår: Mat, Kroppsvård, Städprodukter).

Med arbete flera dagar i veckan har det tyvärr blivit alltför lite tid för promenader: bara gått 11 mil (cyklat 2 mil) och därmed endast 86 kronor i pantpengar från burkplock längs vägen.

Men trots en hel del utsvävningar hamnar kostnaderna för maj på 9 660 kronor. Genom­snittlig månadskostnad under 2021 var drygt 9 700, så jag håller min budget trots ökade priser på mat, el och jag vet inte allt.

  • Aprils utgifter 8 200 kronor.
  • Mars utgifter knappt 9 600 kronor.
  • Februaris utgifter drygt 10 800 kronor.
  • Januaris utgifter knappt 8 700 kronor.

Inlägg om min budget för 2022:
Inlägg om min budget för 2021: Olssons universum | Så gick det att försöka leva snålt

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi, Second hand & shopping och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.