Röda klöverblad var syrligt ogräs

Klöveroxalis med röda blad.Såg en massa röda klöverblad i en rabatt vid Agnebergsskolan. De var så söta att jag drog upp en handfull, och plante­rade i jord när jag kom hem.

Eftersom det vid närmare efter­forskning visade sig var ett ogräs så tog de sig direkt. 😀

Nu när jag blivit varse växten har jag sett den på fler ställen.

Klöveroxalis, Oxalis stricta, hör till har­syresläktet men har ur­sprung i Nord­amerika och östra Asien. Enligt Ogräs­rådgivaren är den på frammarsch i Göta­land och delar av Svea­land.

Enligt tidningen Land kan man använda bladen som krydda. På Nobelfesten 2016 fanns den med som dekoration. De har en syrlig smak, mitt emellan bladgrönt och rabarber.

Läs mer: Tidningen Land | Röd oxalis – ogräset som är en lyxkrydda

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Natur & väder, Prat om mat och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Röda klöverblad var syrligt ogräs

  1. Ingrid skriver:

    Det låter som om det är något Tariq Taylor gillar. Han älskar ju ätliga ogräs. Jag ska hålla utkik efter den. Ha en fin söndag!
    /Ingrid

    Gillad av 1 person

  2. Pingback: Kaprifolen levererar | Olssons universum

Kommentarer är stängda.