Vad jag får för skattepengarna

De gräver upp min gata. Det är ett sjå att ta sig fram mellan avspärrningar och uppgrävda partier. Tureborgsbron är avstängd för biltrafik och bussen kör en annan väg. Allt ska bli nytt, bytt och trafiksäkrare.

Det ska blir plats för cykelbana, vilket är utmärkt för det finns inte nu. Många cyklar på den smala trottoaren med risk för att krocka med fotgängare.

Även ny, förhöjd busshåll­plats vid Tureborgs centrum så att det blir lättare att ta sig i och ur, samtidigt som inga bilar ska kunna passera medan bussen står still. Även det utmärkt, eftersom nuvarande gata är jättebred och lockar många bilister till att gasa på.

Så ska det bli nytt avlopp och nya vattenledningar. Bra, så slipper vi läckor, vilket hände senast i vintras. Då stod vattnet som en fontän ur asfalten vid busshållplatsen närmast bron.

Projektet ska vara klart tidigast våren 2024. Så det är bara att vänja sig vid stöket. Och inte är det gratis: hela kalaset beräknas gå på 15 miljoner. Men det är väl spenderat, tycker jag.

Läs mer: Uddevalla kommun | Omfattande renovering av Tureborgsvägen

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Bostad-Stamrenovering, Uddevalla och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad jag får för skattepengarna

 1. Marianne skriver:

  Härligt när underhåll görs och det blir ordning och reda, så småningom. Själv bor jag i lugnet ute på landet i ett litet samhälle. Kan sakna stadens fart och fläkt samt tillgång på aktiviteter men det är också skönt att ha naturen kring husknuten som här.

  Gillad av 1 person

  • Fru Olsson skriver:

   Särskilt så här års finns så mycket vackert att njuta av i naturen! Plockade nyutslagna syrener på hemväg från jobbet igår. Doftar ljuvligt!

   Gilla

 2. Pingback: Min gata har blivit en grusgrop | Olssons universum

Kommentarer är stängda.