April blev billig trots påskfirande

April: Trots en del utsvävningar på grund av påskfirande blev april ingen dyr månad, snarare tvärt om. Dessutom tickade skatteåterbäringen in på kontot i början av månaden, med drygt 7 000 kronor. Och försäkrings­bolaget betalade ut för resterande sjukvårdsbesök och resor.

Vattenräkningen ligger fortsatt på under femtiolappen, trots att jag inte snålar slaviskt. Tidigare betalade jag schablon­avgift 150 kronor inbakat i hyran. 

Däremot har Tele2 valt att åter höja avgiften för bredband. De försöker också återvinna mig som mobilkund. Men det abonnemang de lockar med ligger prismässigt väsentligt mycket över det jag betalar hos Vimla. 

Det finns billigare bredbandsleverantörer men jag vill ogärna byta.  Prestandan är god, vilket är viktigt för mig. Det har nästan aldrig krånglat, och de få gånger det hänt har jag fått god hjälp.

Övrigt-kontot landade på totalt 1 425 kronor. Ett par vinflaskor, lite från Apotea och några loppis­saker: en liten kikare (30 kronor), en påskduk (30 kr), en liten broderad duk (15 kr), plus lite småsaker ut gratislådan. Köpte även lite fler nematoder för bio­logisk bekämpning av sorgmyggor, eftersom jag inte helt lyckades utrota alla kräken med första dosen.

Till påsk kom en rad trevliga erbjudande från min närbutik. Lyckades shoppa tre paket kaffe för 30 kronor styck (kostar annars över 48 kronor). Fick även tag på två stora stubbar med lagrad cheddar till förnämligt kilopris. Det balanserades med delikatesser som rökt lax och skalade räkor till påsk-buffén. Livsmedelskontot gick på drygt 1 800 kronor.

I påskveckan kom jag äntligen i gång med kallbaden. En riktig energikick, åtminstone i stunden! För jag har känt mig märkligt trött emellanåt den senaste tiden. Kanske ett resultat av all frisk luft, från brygg-jympa och långa promenader.

Det har blivit 13,7 mil till fots, och 53 kilometer på cykel. Plockat pantburkar för 211 kronor och från Bower kom 55 kronor för återvunna förpackningar.

Kostnaderna för april blev 8 200 kronor.

  • Mars utgifter knappt 9 600 kronor.
  • Februaris utgifter drygt 10 800 kronor.
  • Januaris utgifter knappt 8 700 kronor.
Genomsnittlig månadskostnad under 2021 var drygt 9 700.

Inlägg om min budget för 2022:
Inlägg om min budget för 2021: Olssons universum | Så gick det att försöka leva snålt

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.