Badrocken invigd på riktigt

Kallbads-badkappaFörra våren investerade jag i en dryrobe, en värmande, fodrad bad­kappa att ta på efter kallbadet. Tyvärr bröt jag armen på hösten, så hela kallbadssäsongen fick läggas ned. Och jag fick aldrig testat kappan efter bad.

Men jag har ändå använt badkappan hela vintern, eftersom den var så varm och dessutom rymlig nog för en gipsad arm. När det blev många minusgrader tog jag bara på en tunn dunjacka under, som extra lager. Jag har varit mycket nöjd med mitt köp.

Fast jag har varit ganska spänd på att prova den efter bad, som det var tänkt. Om den skulle fungera enligt plan.

Tog premiärdoppet i påskveckan. Kan det ha varit en fem grader i vattnet, tro? Efter ett så långt uppehåll var kroppen inte med på noterna. Det kändes rysligt kallt, och jag hade svårt att slappna av, och andas djupt och lugnt. Det blev max ett par minuter vid stegen innan jag gick upp.

Men då var det ljuvligt att dra på sig den varma bad­kappan! Jag har skaffat extrastort badlakan i tunn mikrofleece som jag sveper in mig i för att slippa blöta ned fodret. Suverän upp­sug­nings­förmåga, och det tar liten plats i ryggsäcken. Så kan jag använda kappan som enda ytterplagg på promenaden till och från badet.

De följande baden kändes mycket bättre, kroppen började fatta galoppen. Klarade drygt åtta minuter senast, och kunde simma omkring lite i solskenet och njuta utan att det kändes kallt. Vetskapen om att kunna få upp värmen efteråt ger trygghet. 

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Kallbad och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Badrocken invigd på riktigt

 1. Pingback: Promenad-pant betalar badrock | Olssons universum

 2. maria65a skriver:

  Jag som inte ens vill bada om det är under 26 grader i vattnet 🙈
  Har numera bara mikrofiberhanddukar hemma. Både i huset och lägenheten. Torkar snabbt och torkar kroppen torr i ett nafs

  Gillad av 1 person

 3. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen tufft att bada när det är fem grader i vattnet, men tur då att din badkappa fungerade som det var tänkt. Här på ön är det tradition bland de som uppskattar kallbad att ta ett vårdopp den 1 april, men i år var det bara 4º i vattnet, så det var bara 22 tappra som ställde upp.
  /Ingrid

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.