Mars lovar extra klirr i kassan

Mars: Månaden inleddes med det glädjande beskedet att jag får tillbaka på skatten, över 7 000 kronor. Kommer i början av april. Det är ju visserligen mina pengar från första början, men känns ändå som en present. 🎁 

Och det passade med ett kommande tillskott eftersom jag bokat in klippning och slingor hos frisören. Ett vårtecken i mitt liv: att pigga upp frisyren lite efter en lång vinter. 850 kronor var det värt.

Övrigt-kontot blev en ganska billig historia denna månad, totalt 700 kronor. Då ingår bland annat ett par vinflaskor och inköp av kläder på rea, bussutflykt till en vän på landet, samt bio­logisk bekämpning av sorgmyggor

Maten har blivit märkbart dyrare, särskilt kaffet. Livsmedelskontot svällde till drygt 3 100 kronor, bland annat eftersom jag fick eko-köttlåda från Gårds­sällskapet. Denna gång fick jag, förutom det vanliga, även 450 gram fin entrecôte i present då jag på förfrågan gick med på att tidigarelägga leveransen ett par veckor. Dessutom hann jag få lådan innan de höjde priset med 100 kronor.

Med det soliga vädret kom lusten att vara ute. Har skalat upp mitt promenerande för att komma i form både till kropp och själ. Hela 16 mil till fots, och 37 kilometer på cykel. Inkomster av pantburkar plockade längs vägen blev 174 kronor.

Mars kostnader blev knappt 9 600 kronor.

  •  Februaris utgifter drygt 10 800 kronor.
  • Januaris utgifter knappt 8 700 kronor.
Genomsnittlig månadskostnad under 2021 var drygt 9 700.

Inlägg om min budget för 2022:
Inlägg om min budget för 2021: Olssons universum | Så gick det att försöka leva snålt

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.