Tapeter extra utgift i februari

Februari: Denna månaden har jag kommit i gång med att renovera hallen. Äntligen fungerar hand och arm så pass att jag reder ut att spackla, måla och riva tapet. Kostnader för tapet och tillbehör – cirka 1 500 kronor – gör att februari blir lite dyrare än en vanlig månad.

Förra elräkningen var dubbelt så hög på för­brukningsdelen. Nu är jag inte någon större för­bruka­re så det blev ungefär 140 kronor dyrare. Denna månaden ligger elräkningen cirka 50 kronor över genomsnittet, knappt 300 kronor.

Men med individuell debitering av vatten har min boendekostnad blivit lägre. De senaste vatten­räk­ning­arna låg på 33 respektive 38 kronor. Då var jag medvetet snål på vattnet. Nu har jag ”slösat” lite mer och hamnar på 54 kronor. Hyran sänktes med 150 kronor i samband med över­gången, så jag har inte förlorat på affären. Hyra totalt 3 661 kronor.

Jag gjorde en stor beställning på 3,5 kilo frön att grodda, drygt 300 kronor. Nyttigt och billigt grönt i långa loppet. I övrigt inga utsvävningar på kontot för Livs­medel, totalt cirka 1 950 kronor.

Några småsaker till hemmet, en klänning på loppis-rea (30 kronor), presenter och hälso­produkter gör att posten för Övrigt landar på 1 530 kronor. Lägger jag på kostnad för hall­renoveringen blir det totalt drygt 3 000 kronor.

Bower betalade ut 60 kronor i pant på återvunna för­pack­ningar. Jag har promenerat drygt 3,5 mil och hittat pant­burkar för 150 kronor. Dessutom flera burkar som varit oöppnade!

Eftersom både väder och arm nu tillåter att jag kan cykla, så har jag inte behövt köpa månadskort på bussen. Vissa halkiga dagar har jag ändå tagit bussen, utgifter för resor: 154 kronor.

Kostnaderna för februari blev drygt 10 800 kronor.

  • Januaris utgifter knappt 8 700 kronor,
Genomsnittlig månadskostnad under 2021 var drygt 9 700.

Inlägg om min budget för 2022:
Inlägg om min budget för 2021: Olssons universum | Så gick det att försöka leva snålt

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tapeter extra utgift i februari

 1. maria65a skriver:

  Slänger folk oöppnade ölburkar? 😳

  Gilla

  • Fru Olsson skriver:

   Ja, jag har hittat ett flertal. Helt obegripligt. I metallåtervinningen hittade jag nyligen en oöppnad vodkadrink. Och en kvarting Eau de vie och en flasköl i ett dike (efter nyår). 🍻

   Gilla

Kommentarer är stängda.