Oväntat tillskott i januaris kassa

Januari: Jag fortsätter vanan att notera mina utgifter för att ha koll på min ekonomi. Nu finns ambitionen att få mer reda i posten Övrigt, som förra året gick på cirka 1 800 kronor per månad. Här gömmer sig kanske många ”onödor” som behöver övervägas.

Annars har januari rullat på, utan större överraskningar. Livsmedel, drygt 1 300 kronor, vilket är långt under medel för 2021. Har gott om kött i frysen, och fortsätter att fynda svinnsmart hos Willys.

Däremot blev kontot för Övrigt dyrare än vanligt – nästan 2 000 kronor. Här gömmer sig poster som Hälsa, Kläder, Nöje (fika), Prylar till hemmet. Jag beställde bland annat ett gäng test­stickor till min blod­socker­mätare så Hälsa drog i väg en del, drygt 1 300 kronor. Stickorna är dyra men jag behöver dem till min data­baserade fasta.

En oväntad överraskning i januari var att mitt för­säk­rings­bolag betalade ut närmare 6 600 kronor som kompen­sation för mitt olycksfall med bruten arm som följd. Det gör att förra årets utgifter sjunker och hamnar nästan exakt på den nivå jag hade förväntat, om inte olyckan inträffat.

Drygt 39 kilometer promenad med plock av retur­burkar och -flaskor längs vägen har in­bringat 178 kronor. Dessutom har jag hittat en fin babyfilt och en mindre matta i filt, som ska lämnas till välgörenhet efter tvätt. 

Ur Dacapos gratislåda fyndade jag en kul ljusstake och ett champagneglas.

 • Januaris utgifter blev knappt 8 700 kronor, vilket är under genomsnittet för 2021 (drygt 9 700).

Inlägg om min budget för 2021: Olssons universum | Så gick det att försöka leva snålt

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oväntat tillskott i januaris kassa

 1. Marianne skriver:

  Hej, vart har du tagit vägen? Hoppas allt är bra med dig och att du inte gått bankrupt med ekonomin:-) Med inflation och världsläge så finns det ju en del som oroar.

  Gilla

  • Fru Olsson skriver:

   Tack för din omtanke! 💝

   Känner mig för tom i bollen för att ha något att skriva om just nu… Har i vart fall inlett min hallrenovering, så handen börjar bättra sig, vilket är glädjande.

   Men morgonens besked att kriget startat bekymrar inför framtiden. Kanske läge att hamstra toapapper igen…

   Ta hand om dig!

   Gilla

Kommentarer är stängda.