Degar handen i form

Utanför mitt fönster tätnar snöfallet allt mer. Min tänkta promenad är där­med nedlagd. Sitter vid en tänd stearinstump som återstår från advents­staken. Har sörplat kaffe men inte fått till någon frukost än, trots att klockan snart är halv tolv. Det är nog lika bra att planera för lunch i stället.

Läs mer: Rörelser för att träna handfunktion

Jag har haft lite träningsvärk i vänsterarmen. Fick en träningsdeg med mig hem från senaste besöket hos arbetsterapeuten. Precis en sån jag själv ordinerat till otaliga stroke­­patien­ter som behövt träna upp sin slöa hand. Jo, jag kan programmet utantill: krama, nypa med tumme mot vart och ett av alla fingrarna, pressa tummen ned i degen, och spreta med alla fingrar…

Fick även tag i en enkiloshantel som jag använder för att boosta vridningar och böjningar i handleden. Där finns utrymme för förbättring.

Men doktorn var ändå mycket nöjd med mina framsteg vid återbesöket dan före julafton. Hon menade att det var bättre än förväntat i det här skedet. Idog träning lönar sig, med andra ord. Nu är det bara att jobba vidare. Fast hon varnade att det inte är säkert att handen blir fullt så fungerande som förut. Nåja, jag är glad att jag kan använda den någor­lunda. Att vara enarmad var väldigt tålamodsprövande.

Hörde på morgonradion att hushållsarbete är bra motion för äldre, både för kropp och knopp. Det har jag haft på känn länge. Så jag ska nog ta mig en vända med dammsugare, som substitut för promenaden innan jag stökar med lunch!

Sveriges Radio | Dammsugning minskar risken för fallskador

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Motion, Natur & väder, Om Olsson och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Degar handen i form

  1. walkaboutsweden skriver:

    Det där låter som bra (hand)övningar generellt. Tycker mig märka att jag har betydligt mindre kraft i fingrar/händer nuförtiden. Kanske skulle köpa mig något slags ”redskap” som jag kunde sitta och träna med på kvällarna.

    Gilla

Kommentarer är stängda.