I den långa uppförsbacken

I dag ser jag äntligen solen mellan molnen. Annars har november mest bjudit på grå skyar och regn, som starkt har bidragit till min allmänna känsla av missmod och håglöshet.

Det var ganska deprimerande att bli av med gipset på armen och upptäcka att handleden var helt stel. Den gick varken att böja fram-bak eller att vrida. Kraftlös i fingrarna som inte riktigt lyder; försökte att klippa naglarna med en nagelklippare men klarade inte att trycka tillräckligt hårt för att nageln skulle gå av. Skinnet stramar, eller om det är plåstren som täcker ärren. Motigt!

Så jag tränar. Gör rörelserna plikttroget fyra gånger per dag. Tar i tills det tar emot och smärtar, allt enligt ordination. Det är tålamodsprövande. Provade att ta smärtstillande i förebyggande syfte men jag får bara ont i magen. Alla medikamenter som kroppen ska hantera tar på krafterna. Förutom läkningsprocessen.

Mot bättre vetande söker jag tröst i fikastunder med en och annan bulle, och loppisbesök. Men en stickad tröja i fint ylle för bara 70 kronor skänker lite glädje. Särskilt när jag googlade på varumärket och upptäckte att ingen av deras tröjor på hemsidan kostade under 1 200 kronor.

Lådan med julsaker hämtade jag upp från förrådet i går. Advents­staken står redo, och några dukar och pepparkaksgumman har tagit plats. Man får mysa så gott man kan i mörkret.

Ett par jobbförfrågningar har oför­happan­des landat i min mejlkorg. Typiskt nu när jag inte kan, och inte vet när jag är funktionsduglig igen. Det sägs att det är brist på arbetskraft, och ett bevis på det är väl att en kvinna på 60+ ses som ett intressant alternativ. Lite dur i allt moll…

Men nu måste jag försöka ta mig ut på en stärkande promenad i dagsljus. Det brukar alltid kännas bättre efteråt. Önskar dig en trevlig helg!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Second hand & shopping, Vikt & hälsa och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.