Från seg till sprudlande

Vaknade trött, tröttare än tröttast. Knappt att en kopp kaffe kunde råda bot på segheten. Det tog ända till elva att motivera sig till att krypa ur morgon­rocken och få till något produktivt.

Men solen sken från en alldeles blå himmel, inte en vindpust och strax under tio grader på termo­metern. En helt fantastiskt höstdag, med andra ord. Samvetet jagade mig ur lättjan.

Med packad ryggsäck travade jag iväg över gula löv och fuktig asfalt. Det dröjde inte många meter innan jag hade glömt hur motigt det var att komma iväg. Så är det jämt.

Vid Sörkullen var det  en hel del söndags­flanerare, en solbadare i bad­byxor (!), och några gladabadare. Cirka tio grader i vattnet, alldeles stilla men fortfarande lite brunt. Simmade 150 meter och njöt av kylan, till imponerade kommentarer från dem som nöjde sig med ett kort dopp.

I badhytten var det lä och ganska varmt, så efteråt satt jag en stund och bara gonade mig. En bekant dök upp, som också skulle unna sig ett dopp. Det visade sig att han var på hemväg från en fisketur med båten. Så jag blev bjuden på lift tillbaka hem.

Rumphuggen promenad, men riktigt skönt att få sitta på sjön en stund i godan ro. Det var länge sedan. När jag kom hem kände jag mig uppfriskad och mycket piggare!

Gustafsberg i backspegeln.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Kallbad, Natur & väder och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.