Samlar mig för en hallrenovering

I samband med stamrenovering av min lägen­het fick jag min halltapet med tusch­teck­nade rosor övermålad med vit färg. Tyvärr är färgen inte särskilt tålig mot stötar. Där mina galgar har stött emot väggen har det blivit en mängd svarta prickar som inte går att tvätta bort.

På grund av långvarigt bristande mental energi har jag inte orkat att ta itu med en upp­fräsch­ning. Hallen är en myriad av dörrar, vinklar, dosor, kontakter och sladdar. Även om det inte är så många kvadratmeter så kommer det bli ett gediget pyssel med att få dit en ny tapet. Alldeles särskilt som jag vill ha en som måste mönsterpassas.

Jag har tidigare kollat efter retromönster men inte lyckats hitta ett som kändes rätt i både mönster, kulör, och pris. Men nu när jag har hela dagar för mig själv, och det börjar bli sämre väder ute, så tog jag mig samman och började leta igen.

Nätförsäljningen har utvecklats! Nu fann jag bra många fler firmor, och ett gediget utbud. På Familjetapeter klickade jag utan större mankemang hem en grå tapet med grafiskt mönster från Boråstapeter som kändes väldigt rätt. Bara 310 kronor rullen, fast rekom­men­­derat pris var 469 kronor. Rullarna kom med paket på bara ett par dagar.

Nu gäller det att bestämma sig för när jag ska orka dra i gång: före jul eller vänta till efter? Det blir mycket bök: först måste jag riva ned den gamla tapeten, skruva ned alla mojänger och sladdar, ta bort den gamla telefonsladden som är spikad och inmålad med flera lager färg på golvlist och dörrfoder, slipa golvlister och måla dem…

Jag blir trött bara jag tänker på det. Men första steget är i alla fall taget.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Second hand & shopping, Stamrenovering och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Samlar mig för en hallrenovering

 1. maria65a skriver:

  Väldigt snygg tapet!

  Gillad av 1 person

 2. bergalott skriver:

  Nog är den retro alltid, för jag får en vibration i hågkomster ur min barndom. 😀
  Men kör igång vet jag. Det är långt till jul och tänk vad roligt du kommer att få under den mörkaste och tråkigaste årstiden vi har framöver. 😀

  Gillad av 2 personer

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.