Jobb i juli ger extra inkomst

Juli: Det har blivit jobb nästan hela månaden. Så jag kan njuta lite extra inkomst, men den betalas ut först nästa månad.

När man jobbar heltid finns inte så mycket tid att spendera pengar. Ett erbjudande om 45 procents rabatt i en nätshopping-butik för kost­till­skott kunde jag dock inte motstå. Och en och annan glass i jobbets när­butik under varma dagar. Att ha nära till affär under arbetstid är inte bra för min mat-moral…

Livsmedelskontot för  juli landade på 2 393 kronor. Jag har plockat svamp som blev till tre middagar, och blåbär till tre frukostar. Annars har det blivit mest keso och yoghurt i värmen.

På grund av jobbet har jag inte kunnat promenera så mycket. Knappt 9 mil. Och därför blir pant­pengen inte så stor den här månaden: endast 124 kronor.

Och det var varit glest med bad. En fin söndagsmorgon fick jag i vart fall till 500 meter manetfritt vid Sörkullen. Men jag har cyklat, bland annat till och från jobbet som är fyra kilometer var väg, totalt 195 kilometer

Kostnaderna för juli blev knappt 8 400 kronor.

  • Junis utgifter: knappt 8 700 kronor
  • Majs utgifter: knappt 9 500 kronor
  • Aprils utgifter: cirka 7 800 kronor
  • Mars utgifter: cirka 9 600 kronor
  • Februaris utgifter: cirka 9 900 kronor
  • Januaris utgifter: drygt 12 000 kronor

Alla inlägg om min budget för 2021:

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi, Motion och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jobb i juli ger extra inkomst

 1. "Herr" Johansson skriver:

  Tenderar matkostnaden att bli högre när man förvärvsarbetar? Mindre tid i köket och mindre tid att jaga extra/nedsatta priser?
  Eget bokslut för juli månads matkostnad landade på knappt 1400:- Då inkluderat då en 5-dagars vattenfasta, ingen alkohol och massor av tid i köket. Räknar med en högre matkostnad för augusti. Rätt använd kan ”www.matpriskollen.se” också spara också en del pengar (på marginalen!).
  /”Herr” Johansson

  Gilla

  • Fru Olsson skriver:

   I mitt livsmedelskonto ingår hygien- och städprodukter och sånt. Alkohol under Övrigt, om jag någon gång köper det.

   Nej, jag äter eller handlar oftast inte annorlunda vare sig jag jobbar eller är ledig.

   Gilla

Kommentarer är stängda.