Och så kom regnet

Grå, regntunga moln, med skyfall och lättare dropp om vartannat. Men fortfarande ganska varmt. Luften är klibbig och jag dryper av svett dagen lång.

Jag ser ut som ett bygdeoriginal när jag cyklar till jobbet i shorts och halvlång, tunn regn­kappa, gummistövlar med vinterfoder, och skidhjälm. För varför köpa en ny cykelhjälm när jag har en väl fungerande i förrådet, tänker jag.

Dagarna rullar på, snart är juli till ända. Två veckor kvar av sommarjobbet på Fritids­banken. Hittills har det gått ganska bra. Vi har lyckats lösa de problem som dykt upp: som stopp i avloppet med läckage på toa, och inlåsta nycklar.

Vi har städat upp och börjat röja lite i lokalerna, som var ett av önskemålen på en lång önskelista med arbetsuppgifter vi fick av ordinarie personal. Dessutom har vi hittat på lite egna, kreativa lösningar och skyltat om i butiken. Förutom det dagliga: att låna ut saker och ta hand om returerna.

Familjen som vi visade tältuppsättning kom tillbaka med sakerna efter utflykten, och berättade att de stannat två nätter och haft jätte­roligt. En man som lånade ett fiskespö hade fått två abborrar, som smakat bra till kvällsmat. Det är kul att få återkoppling på att Fritidsbanken bidrar till goda upplevelser!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Arbete, Natur & väder och märktes , , , . Bokmärk permalänken.