Svamp och kålrot i gott sällskap

Helgens svamplycka inspirerade till nytänk i köket. Jag hade en kålrot som legat bra länge i kylen. Den var lite mjuk så jag skivade den centimetertjockt och la i kallt vatten för att spänsta upp den över natten.

Kantarellerna fräste jag med lök och kokade ihop med lite grädde. Jag hade även några bitar ugnsrostad palsternacka till övers, som jag skar i småbitar och blandade i.

Kålrotsskivorna penslades med lite kokosolja innan de fick gå i ugnen en stund för sig själva. När de börjat mjukna lite la jag på kantarellstuvningen och en skiva ost. Gratinerade tills de fått fin färg.

Det blev förvånansvärt gott! Smaken av kålrot och kantareller gifte sig mycket fint. Till det en fräsch sallad på strimlad rättika och hemgroddade mungbönor. Toppat med pesto som även den var hemlagad, av basilika från balkongen, citronrasp, vitlök, pumpafrön och olivolja.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Prat om mat och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Svamp och kålrot i gott sällskap

  1. maria65a skriver:

    Osidad kombination men just sånt kan bli lyckat

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.