Andra försöket med surkål

Den förra satsen surkål är uppäten, så nu var det dags att sätta en ny. 

Olssons universumProvar göra egen surkål

Hittade ett recept med rödkål som såg gott ut. Jag hade inga kryddor hemma, så jag tog bara salt och lite riven ingefära.

Nu har det stått cirka en vecka, och det börjar dofta karaktäristiskt av surkål. Men tydligen ska rödbetor kräva lite längre tid, så det får stå en vecka till.

Lila surkål

  • 200 gram rivna rödbetor eller morötter
  • 300 gram fint strimlad rödkål
  • 0,5 litet äpple, fint tärnat
  • 0,5 tesked kumminfrön
  • 1 tesked fänkålsfrön
  • 1 tesked korianderfrön
  • 2 teskedar jodfritt salt

 

 

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Prat om mat och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Andra försöket med surkål

  1. Macilane skriver:

    Jag köpte färdig surkål en gång – Anna-Lisa avskydde det så det blev aldrig mera.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.