Promenad-pant betalar badrock

Eftersom jag hittills i år plockat pant för nära 1 ­300 kronor längs mina promenader, bestämde jag mig för att lägga dem på en fin present till mig själv.

På nätet hade jag sett en varm, vindtät badkappa för kall­badare som jag har önskat länge. Men den är svin­dyr, +1 700 kronor.

Googlade runt lite men hittade inget lägre pris än ordinarie. Däremot hamnade jag på en sajt där en brittisk vintersimmare redovisade flera olika alternativ, inklusive sitt eget val av bad­rock som hon var nöjd med.

Så jag vågade mig på att beställa en likadan som hon. Den kostade ”bara” 1 025 kronor, så då räckte ju pengarna mer än väl! 

Det skräpas ner ännu mer

Min vana att plocka upp aluminiumburkar och plast­flaskor  har stundtals blivit nära övermäktigt den här våren. Jag går ju samma vägar som vanligt och kan konstatera att det skräpas ned i eskalerande omfattning. 

Tidigare kunde jag hitta en och annan burk längs vägen, men den senaste tiden har det blivit minst 5–10 per promenad.

Det ska ätas och drickas i tid och otid: på väg till något, på utflykten, i bilen. Särskilt efter dagar med fint väder blir fångsten av pantreturer stor. För att inte tala om studentfirande och skolavslutning…

Jag har alltid en plastpåse med mig, men numera måste jag för säkerhets skulle ha flera.

Men när jag hittar herrelösa påsar i diket, som inte är för smutsiga, så använder jag även dem, både till pantreturer och ”vanligt” skräp. Längs en viss sträcka hittar jag ofta en plastpåse från Systembolaget som är ihop­knuten på ett karaktäristisk sätt. Gissningsvis samma person som har sitt stråk där. Jag brukar hitta en eller annan ölburk i närheten också…

Tant Pants inkomster 2021

  • Juni: drygt 100 kronor första veckan…
  • Maj: knappt 270 kronor
  • April: drygt 280 kronor
  • Mars: cirka 330 kronor
  • Februari: drygt 200 kronor
  • Januari: drygt 100 kronor 

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Kallbad, Miljö, Second hand & shopping och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Promenad-pant betalar badrock

 1. Macilane skriver:

  Det var värst – jag förstår inte dem som bara kastar sina tomma tryckbehållare så där var som helst. Undras hur deras normala liv ser ut,
  i lägenheten, på jobbet etc. Det borde så i deras VC – älskar att skräpa ned.

  Gillad av 1 person

 2. Pingback: Inga större utgifter i juni | Olssons universum

Kommentarer är stängda.