Lite utsvävningar i maj

Maj: Köttleveransen från Gårdssällskapet tynger matkontot denna månad. Men i övrigt har jag ägnat mig åt att fortsätta äta ur förråden: makrillfilé i tomatsås, tonfisk i burk, räkor som blev en mycket god soppa. Samt fyndat ett antal Svinnsmarta grönsakslådor hos Willys.

Blev kallad till intervju för ett sommar­jobb (som vaccin­värd) och fick lägga hela 34 kronor på bussbiljett till ”periferin”. Men jag var inte nog inte till­tänkt, för sam­talet var så kort att jag hann resa hem med vändande buss och samma biljett (inom 90 minuter). Och nej, jag fick inte jobbet. 

På grund av problem med urinvägarna, blev jag tvungen att göra en beställning på stärkande natur­läkemedel från Apotea (som jag upplever är billigaste leverantör). Jag hade en rabattkod på tio procent så det var lika bra att beställa lite av varje som jag brukar köpa när jag ändå var i gång. 721 kronor gick det på till slut.

Behovet av närhet till toalett satte effektivt stopp för promenerandet i över en vecka. Sedan kom allt regn och då var motivationen redan låg… Totalt har jag gått cirka 13,5 mil och cyklat 5 mil.

Insamlade pantburkar har gett knappt 270 kronor (totalt för året: över 1 100 kronor!). Och jag har börjat att panta förpackningar via appen Bower. Ger max 20 kronor per månad, men jag får ett kvitto på hur mycket energi och koldioxid det sparar, vilket är motiverande för en miljö­vän.

Olssons universum | Panta (nästan) allt med mobilen

Kostnaderna för maj månad blev till slut cirka 9 600 kronor

  • Aprils utgifter: cirka 7 800 kronor.
  • Mars utgifter: cirka 9 600 kronor.
  • Februaris utgifter: cirka 9 900 kronor.
  • Januaris utgifter: drygt 12 000 kronor.

Alla inlägg om min budget för 2021:

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi, Miljö och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lite utsvävningar i maj

 1. Herr Johansson skriver:

  Tror inte folk över 55 överhuvud taget skall bry sig om att söka anställningar. Sökte själv en anställning som 55plussare. Två gånger dessutom då den person som anställdes först hoppade av rätt omgående. Trots, visade det sig senare, en klart överlägsen erfarenhet inom området jämfört med de som anställdes, fick jag inte ens en inbjudan till en intervju! Nåväl, deras beslut deras sorg!

  Lite beroende på verksamhet är det många gånger lättare att som ”överårig” sälja in sig som egen företagare/konsult. Passar många rätt bra då uppdragen ofta är begränsade över tid. Man skall ju njuta lite av livet utanför ”karriären” också. Speciellt nu under sommaren 🙂

  Gilla

  • Fru Olsson skriver:

   Jag njuter gärna av sommaren, så jag är inte ledsen! Särskilt sådana här fina, soliga dagar… 😎

   Gilla

  • Helena skriver:

   Visst kan det vara så men..
   omsorgsenheter av alla slag välkomnar vuxna med livserfarenhet !
   Och den arbetsmarknaden är stor !
   Så allt är inte kört som vuxen ta fram sin inre omtanke och sunt förnuft jobb finns

   Gillad av 1 person

 2. Macilane skriver:

  En pytteliten kommentar – APOTEA är bäst på alla vis!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.