Så kom äntligen sommaren

Fredagen grydde med sol. Jag var förberedd och tog mig till stranden för bad, och för­hopp­ningsvis lite solbad. Värmen hade inte riktigt anlänt, och det blåste en hel del. Men jag härdade ut ett par timmar, väl påpaltad med dunjacka.

Efter regn är vattnet trist brunt, och det lång mängder med pollen i strand­kanten. Såg inte så fräscht ut. En skolklass som var där en stund uppmätte vatten­tempera­turen till hela 15 grader, men jag är tvek­sam. Uddevalla Energis mätare sa 13. 

Det var  i vart fall inget problem att simma runt en stund utan att frysa.

När jag klev barfota på berget lyckades jag halka och nästan ramla i vattnet (med kläderna på). Tror det var fot­krämen som gjorde fötterna hala. Snart måste jag nog börja förhålla mig till att jag inte än någon ungdom längre, i valet av promenadvägar…

När jag kom hem var ena pektån blå runt om leden och både smärtade och kändes lätt bedövad. 

På lördagens morgon var sommaren ett faktum. Bara att leta fram ett par shorts och ge sig ut på tidig promenad. Lite seg efter att ha lyssnat på P1:s fågelsångsnatt. Den blå tån gjorde sig bara måttligt till känna i mina favoritskor, som tur var.

Hade sett på Uddevallabloggen att det varit rejäl fest vid Landbadet: Uddevallabloggen.se: För vi har tagit studenten ……. fy faan vad vi är bra! Jag tog en sväng förbi för att se om jag kunde göra någon nytta.

Det var jobb för mer än för en person, kunde jag konstatera. Soptunnan var överfull, det låg burkar, flaskor och annat skräp på beachvolley-planerna och långt ut på fotbolls­planen.

Jag beslöt mig för att åtminstone plocka upp de pant­burkar jag klarade att bära med mig. Men så dök det upp ett gäng raska killar som skulle ha ett eget evene­mang. De hade partytält och festliga drycker med sig – och sop­säckar! Så vi snyggade till på en kvart.

En yngre förmåga sa häpet att han visserligen hade festat runt, men aldrig varit så här stökig. En annan grabb  undrade om jag ville ha pantburkarna som låg i soptunnan, för där var massor. Men jag nöjde mig med de två kassar jag redan plockat ihop: 43 kronor blev det. 

Pelargoniorna har nu fått flytta ut på balkongen, och till och med varit ute över natten.  För det blir sommar i dag med. Den firas kanske på mors balkong, med anledning av dagen.

Läs mer: Nordiska museet | Mors dag

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Kallbad, Natur & väder och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.