April blev en snålmånad

April: Jag har medvetet försökt att avstå från mitt favorit­nöje – att gå på loppis och i second hand-butiker – i syfte att hålla utgifterna nere, och hellre slita på det jag har. Tidigare gick jag minst en gång i veckan, men hit­tills i år har jag bara varit två gånger.

Men denna månaden blev det ett par besök, som avslutning på mina prome­nader. Ena gången hittade jag en fin, obegagnad Didriksons parka för höst-/vinterbruk för facila 85 kronor, värde cirka 1 500 kronor. En bra affär, helt enkelt!

Den andra gången blev det bara en skoförvaring i tyg (tio fack) för 15 kronor till klädkammaren. Nu fylld med strumpor, scarfar och leggings.

När jag var tvungen att ta mig till Torp köpcentrum en mil utanför stan (bilvägen), så fick det bli en cykelutflykt. Tyckte inte att det var värt att spendera 34 kronor på en bussbiljett. Det tog evig­het­er kändes det som, eftersom cykel­vägen kringeli­krokar runt industrier och i bostads­om­råden. Dessutom var jag ”tvungen” att ideligen kliva av och plocka pantburkar som låg slängda längs vägen. Men det var fint väder och jag har ju gott om tid.

Att hyra en sladdlös slagborrmaskin på Clas Ohlson för 99 kronor kändes dock som en rim­lig utgift, när jag skulle sätta upp hyllor i källarförrådet. Nu har jag ordning och reda, och plats att lagra storpack med till exempel toa- och hushållspapper.

Jag hoppade över köttleverans även denna månad, och har ägnat mig åt att äta ur frysen. Willys svinn­smarta lådor med frukt och grönt har bidragit till att hålla nere matkostnaden. Och så fick jag en värdecheck på 25 kronor även denna månad.

Jag har repat färska nässlor och kirskål som jag drygat ut min grönkålssmoothie med. Även kungs­mynta (oregano) har jag plockat längs Strandprome­naden.

Promenerandet fortsätter att generera inkomster i form av pantpengar: drygt 280 kronor i april. Fotvandrat nära 17 mil och cyklat 6,5 mil.

Kostnaderna för april blev 8 000 kronor.

  • Mars utgifter: cirka 9 600 kronor.
  • Februaris utgifter: cirka 9 900 kronor.
  • Januaris utgifter: drygt 12 000 kronor.

Alla inlägg om min budget för 2021:

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi, Miljö och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till April blev en snålmånad

 1. Helena skriver:

  Vilken förebild du är! 🌺

  Gilla

 2. Herr Johansson skriver:

  Slår lite olika det där med kostnader. Kanske är en månad en lite för kort mätperiod? I mitt lilla hushåll bokförs bara mat, hygien och förbrukningsartikelkostnad. April blev för mig en dyrare månad än normalt. Å det faktiskt trots en 5-dagarsfasta???? Men mjöl, kaffe och potatisförrådet fylldes på under månaden och kommer att räcka hela maj. Kanske längre 🙂

  Soliga vårhälsningar önskar,
  /Herr Johansson

  Gilla

  • Fru Olsson skriver:

   Har en del räkningar som kommer halvårsvis eller årsvis och det snedvrider. Min tanke med redovisningen är att ha en piska/morot att dra ned så mycket som möjligt, och få ett underlag för kommande år. Skolar in mig som fattigpensionär… 😀

   Sköt om dig, herr J! 🐻

   Gilla

 3. Grattis till jackan! Vilket klipp 🙂 En sån har jag önskat mig i flera år.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.