Göra egen äppelcidervinäger?

Smet in på biblioteket för att hitta lite kul läsning över påsk. Hittade bland annat en bok med huskurer från Österrike. Det som fick mig att bli intresserad var att där fanns ett enkelt recept på äppelcidervinäger, en produkt jag använder mycket.

När jag googlade runt lite hittade jag ett liknande recept från tidningen Land

Det verkar inte svårare än att lägga äpplen i burk, täcka noga med vatten och vänta några veckor, röra om ibland. Och billiga äpplen finns ju ofta i Willys Svinnsmarta lådor för 20 kronor. Detta får bli mitt nästa projekt!

Någon som har testat?


Källor
Berndl, K. & Hofer, N. (2016). Huskurer: från natur och skafferi. Stockholm: Norstedts.  https://libris.kb.se/bib/19404534
Land. (2017). Steg för steg – så gör du din egen äppelcidervinäger. Hämtad 210404 från https://www.land.se/mat-dryck/steg-for-steg-sa-gor-du-din-egen-appelcidervinager/

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Lästips, Prat om mat och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Göra egen äppelcidervinäger?

  1. maria65a skriver:

    Jag funderade på det när jag hittade en ”ättiksmamma” i min ättiksflaska för några år sedan men tänkte att jag ändå så sällan använder äppelcidervinäger. Ska bli intressant att se hur det går för dig om du tar itu med ditt projekt.

    Gillad av 1 person

  2. Macilane skriver:

    Jisses, nej vi köper det i affären och har det med i matlagning för vissa rätter.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.