Kostnaderna sjunker så smått

Mars: Dags att deklarera. Skatteverket meddelade att jag får 87 kronor i retur. Men efter att ha gjort avdrag för årets jobbresor med buss så blev det ändå hela 408 kronor.

Och så blev förhandlingarna om nya hyran klar. I mitt område blev det en så kallad ”differentierad hyreshöjning” på mellan 0,4 och 1,4 procent (genomsnitt 1,05 procent).

Differentierad hyressättning innebär att hyran sätts utifrån lägenhetens bruksvärde. Hyran ska motsvara husets och lägenhetens standard och egenskaper. Lägenhet som har nått målhyran får en lägre höjning.

Min hyreshöjning blev cirka 0,9 procent: endast 34 kronor. Det kan jag leva med… 😀

Dessutom ska jag få individuell mätning av vattenförbrukning. Grundhyran sänks med 161 kronor, och sedan får jag betala för vattnet utifrån vad som gått åt. Det är en förändring som jag har röstat för, i en tidigare enkät. Bra för miljön, och en sporre att spara på vattnet. Enligt hyresvärden brukar förbrukningen sjunka med cirka 20 procent när var och en får betala sitt eget.

Köpte inget busskort denna månaden. Jag har gått och gått och gått… Totalt drygt 20 mil, och cyklat tre. Välgörande för kaloriförbrukningen.

Promenerandet har även generat en liten inkomst i form av pantpengar: cirka 330 kronor. Tidigare fann jag inte alltid några burkar längs vägen, men nu händer det nästan aldrig att jag kommer hem utan. Därför har jag alltid en påse med mig i rygg­säcken att ta dem i.

Willys skänkte en värdecheck på 25 kronor, som tack för svar på en enkät. Matkontot har varit litet denna månad, då jag har ätit av det som redan finns hemma.

Mars utgifter blev till slut cirka 9 600 kronor. Lite lägre än föregående månader. Det går åt rätt håll.

  • Februaris utgifter: cirka 9 900 kronor.
  • Januaris utgifter: drygt 12 000 kronor.

Tidigare inlägg om min budget för 2021:

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Ekonomi, Miljö och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kostnaderna sjunker så smått

  1. MHögman skriver:

    Bra jobbat! 👍

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.