Fortfarande ingen klimathjälte

Kommunen tipsar om lördagens evenemang Earth hour då vi uppmanas att släcka alla lampor en timme för planetens skull. I mitt stilla sinne tänker jag att planeten nog behöver större uppoffringar än så för att orka med den samlade mänskligheten.

Och på Världsnaturfondens hemsida skrivs också att det behövs mycket mer, men att alla kan bidra, med stort och smått. Där ges förslag på 50 små och stora förändringar som gynnar planeten.

När jag tittar igenom listan visar det sig att jag gjort det mesta redan, utom att äta mer bönor och mindre kött, och skaffa ett insektshotell.

När jag testar mina vanor i Klimatkalkylatorn visar det sig att jag lever som om vi hade 2,7 planeter. Trots mina försök till minimalism, återbruk och ett sparsamt leverne. Det är lite nedslående. Det är ändå lite bättre än 2018, då jag levde som om vi hade 2,9 planeter.

Olssons universum | Mina försök att leva miljövänligt (2018)

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Miljö och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fortfarande ingen klimathjälte

  1. http://litenbruksort.blogspot.se skriver:

    Så trevligt att få sagt hej IRL i går 🙂 Önskar dig en fin fredag!

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.