Det våras för Fru Olsson

Gårdagen grydde med tät dimma. Inte så många plusgrader till att börja med, men temperaturen steg i takt med att solen steg och dimman skingrades.

Hyresvärdens flagga, som är min referenspunkt för vindförhållanden, hängde slak. Det föreföll som en bra dag för ett vårdopp.

Eftersom jag kom ut i god tid var det inte så tättbefolkat på Strandpromenaden. För jag vill gärna njuta i enslig ro. Själen är lite trött och mår bra av fågelsång, natur och stillsamt upp­levande.

Vattnet låg spegelblankt. Och bryggan var fort­farande upp och ner. Men det gick fint att kliva i från betongkanten. Lättare att uthärda kylan den här gången, när det inte blåste. Simmade runt en 4–5 minuter, tills kroppen vande sig och det kändes riktigt behag­ligt (cirka 5–6 grader)

Det blev lite solbad med värmande te i bad­hytten efteråt. Frös inte ens om händerna, så gott var det i luften. På hemvägen upptäckte jag nyss ut­slagna tussilago. Det våras!

Mådde gott hela eftermiddagen och sov utmärkt hela natten efter bad och promenad på dryga milen. Men i dag är kroppen lite trött. Jag är inte riktigt i gammal, god form ännu.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Kallbad, Natur & väder och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det våras för Fru Olsson

  1. Herr Johansson skriver:

    Yup! Det tar ett tag för kroppen att komma igång med sommarhalvårsaktiviteterna. Har själv just tagit ut cykeln….och det känns 😉

    Vi har härliga tider framför oss!

    /Herr Johansson

    Gilla

Kommentarer är stängda.