Meny för en 60-åring

Födelsedagen firades stillsamt tillsammans med x-mannen, med middag på restaurang A-mano, på Stallbacken i Örebro.  En liten privat champagne-provning hann vi med före maten. På grund av corona-restriktioner hade restaurangen bara öppet 17-20. Men det var rapp service, så det blev ändå gott om tid att njuta av mat och dryck.

Förrätt: Hummer och kronärtskocka i smördegshus med rökt avokadokräm och norsk laxrom.
Huvudrätt: Sarawakpeppar-bakad kalvfilé från Årsta med krokett på parmesan och mandelpotatis, fikon och ripasso-reduktion och tryffelskum.
Dessert: Apelsindoftande rostad vit chokladmousse, saffransglass, mandarin-sabayonne och kanelmaräng.

Klänningen för dagen var finsk vintage, från Pingst­kyrkans second-hand (90 kronor). Nu äntligen gick den på utan att korva sig… Bra material för att hålla sig slätt även efter lång transport i ryggsäck. Jeansen har jag inte kunnat få på ordentligt ens när jag köpte dem. Har haft det som projekt att komma i dem. En trevlig födelsedagspresent till mig själv!

Hann med lite loppis-fyndande under vistelsen på annan ort. Myrorna hade rea-ställ med plagg för endast 19 kronor styck. En jeansskorta från Lexington, (tidigare loppis-pris 175 kr) och en långärmad t-tröja från Redgreen som passar bra till jeans fick följa med hem trots det begränsade bagage­utrym­met.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Om Olsson, Prat om mat, Second hand & shopping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Meny för en 60-åring

 1. livsglimtar skriver:

  Nu kör vi allt på en gång: Hipp Hurraaaa! Så snygg du var i klänningen och lyckad bantning Grattis! Sen önskar jag dig Ett Gott Nytt År!
  Den menyn låter fantastiskt god men stannade upp vid kalvfilen som var från Årsta, i Stockholm är Årsta partihallarna för blommor och grönsaker. Men räknade ut att ni nog har en gård med uppfödning av fint kalvkött där.

  Kram ⭐️🥂⭐️

  Gillad av 1 person

 2. maria65a skriver:

  Jättesnygg klänning! Gott nytt år!

  Gillad av 1 person

 3. bergalott skriver:

  Missat att du fyllt år och vill härmed Gratulera ❤
  Utöver det så tycker jag att du är väldigt vacker över huvud taget. Troligtvis kommer du att se likadan ut om tio år. Ett sunt leverne betalar sig.
  Och… Gott nytt år på dig! 🙂

  Gilla

Kommentarer är stängda.