Stilla simtur i dimma

Fru Olsson vid badbryggan Sörkullen.Det blev inte så tidig promenad som jag hade planerat. Dimman låg tät vid sextiden när jag kikade ut. Cirka fyra grader plus på termometern. Mornade mig ett par timmar istället, och hann med både kaffe och rejäl frukost innan jag gav mig av vid tiotiden. Då var det fortfarande lite dimmigt.

Men det var så underbart vindstilla!

Känns nästan varmt, när det inte blåser, oavsett temperatur.

Anlände till Sörkullen innan det stora lämmeltåget. Bara ett par fikande par som småpratade sinsemellan.

Tog mig en rejäl simtur i det kavlugna vattnet. Smakade inte ett dugg salt, så det var väl regnvatten det mesta. Det låg löv och små fågelfjädrar på ytan, som dekoration, när jag simmade förbi.

Var väl i en fem minuter utan större problem. Cirka tio grader, enligt Uddevalla Energis badtemperatur-sida. Var väldigt glad åt att jag tagit med mig fårskinnsvantarna, för efteråt var jag väldigt kall om händerna. Blev inte ordentligt varm förrän jag tågat ända in till stan.

Badbrygga Sörkullen, Gustafsberg.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Kallbad, Natur & väder, Uddevalla och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.