Fru Olssons fasta: Resultat efter 30 dagar

Del 32. Jag summerar sista dagen av Data-Driven Fasting 30-Day Challenge:

Morgonblodsockret låg på 5,2 mmol/L vid första mätningen. Det har sjunkit till i genomsnitt 4,7 den här sista veckan. Jag vill nog ha ner det lite till, och tänker jobba på det fram till nästa omgång av ut­maningen, som startar 17 oktober.

Min personliga trigger-punkt var inledningsvis 4,8 mmol/L.  Inte förrän blodsockret var under den nivån skulle jag äta.

De första veckorna sjönk trigger-punkten ganska långsamt, men på slutet dök den dramatiskt. Anledningen var att jag ett par dagar fastade från föregående dag och hela arbetsdagen, och då var mitt blodsocker väldigt lågt när jag kom hem på eftermiddagen.

Nu ligger trigger-punkten på 4,0 mmol/L. Det är i lägsta laget, och flera gånger har jag varit tvungen att äta vid en högre nivå, för att över huvud taget få i mig mat på en lämplig tid under dagen.

Normalt fasteblodsocker ska ligga på 4,4–5,0 mmol/L, enligt det informa­tions­material jag fått. Så en trigger-punkt på 4,4 mmol/L känns mer rimlig.

Jag måste lära mig att äta mindre portioner, om jag äter sent på dagen, och hellre äta stor frukost. Svårt! Betyder att jag måste gå upp tidigare för att hinna äta i lugn och ro de dagar jag ska till jobbet. Och inte sitta och mysa med mat när jag kommer hem. Nya vanor kommer att ta tid att få till…

Midjan har tajtat till sig, men rumpan hänger kvar. Ingen större total viktförlust, men jag känner mig ändå lättare i steget, och piggare. Denna veckan har jag kört tidiga morgonpass på spinning­cykel två gånger. Det är verk­ligen makalöst för att vara mig.


Senaste inlägg om fasta

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Fasta, Vikt & hälsa och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.