Fru Olssons fasta: Förberedelser

Del 26. Häromdagen fick jag min nya leksak med posten: en enkel blodsockermätare för några hundralappar. Nu ska jag under tre dagar bokföra mitt blodsocker före och efter måltid, och vid uppvaknandet. Detta som inledning på 30-dagarsutmaningen Data-driven fasting via  Optimising Nutrition.

Jag har fått ett kalkylblad (Excel) där jag för in resultaten, som sedan räknar ut olika värden som jag kan använda för att optimera min fasta och mitt energiintag.

Olssons universum: Fru Olssons fasta: Att mäta är att veta

Blodsockernivå efter måltid beror av vad man har ätit. Bullar och bröd jagar det i höjden! Fasteblodsockret har närmare samband med hur mycket man äter, och hur mycket fett man har lagrat på kroppen. Allt enligt den lärobok jag fått tillgång till.

Vikt och midjemått ska bokföras veckovis. Jag lär mig att högre BMI har ett tydlig sam­band med höga nivåer av insulin i kroppen. Högt insulin under lång tid resulterar med tiden i insulin­resistens och kan på sikt ge diabetes. Och när fett lagrar sig kring midjan kan det vara ett tecken på insulinresistens: att kroppen har nedsatt förmåga att hantera höga nivåer av blodsocker.

En selfie i helfigur ska också tas… huga!

Efter tre inledande dagar för att fastställa en utgångspunkt så följer den så kallade ”hunger-träningen”. Att vänta med att äta tills blodsockret hamnat under den aktuella trigger-punkten. Detta ska bli så spännande!


Tidigare inlägg om fasta

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Fasta, Vikt & hälsa och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fru Olssons fasta: Förberedelser

  1. Detta verkar spännande 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.