Även stressig vecka har ett slut

Förutom att jag gjorde en seriös garderobsutrensning spenderades lördagen i idel lättja. Jag satt jag mest i skönfåtöljen och bara lugnade ner mig. Arbets­veckan har varit påfrestande eftersom vi inte varit fullt be­mannade på grund av sjukdom och semester.

Och patienterna som dyker upp nu är i dåligt skick. Har gjort fyra rullstols-utprovningar på en vecka. Tror inte det har hänt tidigare. På avdelningen är det mer än överfullt (brand­skyddet har klagat på att det står sängar i  korridoren), så nya patienter som kommer in hamnar lite här och var på sjukhuset. Vi får springa runt. Det är rörigt och energi­krävande.

Fredagskvällen avslutades i alla fall med lite kalas på landet, hos bror som fyllde år. Verkligen tur med vädret, så att alla gäster kunde sitta ute och ”hålla avstånd”. Det bjöds på gott grillat, och jag  unnade mig ett par glas vin och faktiskt ett par bitar tårta. Sedan var jag knockad för kvällen. Därav den slöa lördagen. 😉

Rejäl värme även på söndagen. Men jag ville så gärna ta en tur i svampskogen. Hade på känn att det var dags för ny skörd. Så jag gick upp vid sju-snåret och snörde på mig vandrar­­kängorna. Så dags var det bara +14 grader, enligt termometern.

Jag är glad att jag hade själsnärvaro att dra på mig mygg­näts­jackan. Den är inte snygg men tjänade sitt syfte väl. Både mygg och flugor skyndade till när de kände vittring av en småsvettig tant.

Annars var det mer än fridfullt i skogen. Bara fågelsång och jag. Och en massa nyss uppkomna kantareller som inte sa ett knyst. Jag hade haft planer på att gå en extra sväng och titta efter karl­johan-svamp, men det tog sån tid att plocka på de vanliga ställena att jag la ner det.

När klockan närmade sig tio var kompost­påsen välfylld, och värmen hade stigit på­tagligt, så jag gick hem  och satte på kaffe istället.

 

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Natur & väder och märktes , , , . Bokmärk permalänken.