Hänt i veckan , typ

Söndagens hällregn kom inte förrän på eftermiddagen. Då hade jag redan hunnit komma hem från en lyckosam tur på berget och håvat in en kompostpåse full med färska kantareller och en liter blå­bär. Jag har levt på smarrig svamp­toppad ”meatza” hela veckan.

Juli lider mot sitt slut. Från bussfönstret ser jag hur ljungen redan blommar längs vägen till jobbet. Hösten ligger i start­groparna. Men först en rejäl semester – bara tre arbetsveckor till dess.

Blir allt mer sugen på att avsluta mitt arbets­liv. Diskuterade saken med min frisör idag. Hade en längre klipp och sling-sittning där allehanda ämnen avhand­lades.

”Fast vad ska du göra av all tid efter du har tränat och städat?” sa han, som är en sällsynt arbetsmyra. Ja, det tål att tänka på. Jag riskerar väl att bli ännu latare än jag redan är.

Efter fika och räkfrossa hos modern cyklade jag en sväng till en ny second­hand-butik på Söder som jag inte besökt förut. Där var mest kläder och elektronik, en massa cyklar och lite möbler.

Kläder har jag alldeles för gott om. Men jag föll för ett litet grönt bord som kändes som gjort för min balkong. Det var så nätt att jag kunde frakta det på pakethållaren. Synd bara att vädret är så blåsigt och dant, inget klimat för balle-häng alls.

Om det beror på vädret eller Willys usla blom­jord vet jag inte, men min fina kaprifol fick mjöl­dagg. Blev riktigt sur. Bekämpa är tydligen ingen idé, enligt expertis. Hellre skaffa bättre jord och nya plantor. Kan vara ett projekt för min semester. Det är lite synd för jag ser att det redan är en liten blomma på gång på en reva. Trodde inte att den skulle hinna sätta blom första säsongen.

Att blomjorden inte är bra ser jag även på mina inneväxter. De trivs inte alls som tidigare, och vissa höll på att förtvina totalt. Så nu har jag testat med Coops svindyra Änglamark-jord, och hoppas på snar bättring.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Mina växter, Natur & väder, Second hand & shopping och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.