Jag gillar inte juli

Semestertider. Snålbemannat på jobbet, men ändå en hel del patienter. Social distansering handlar det inte om när de tvingas trycka in en extra säng på fyra-salar för att få rum med alla. Personalen är numera beordrad att arbeta med visir på vid kontakt med patienter, för att inte sprida smitta.

Sköterskorna på avdelningen ser märkbart stressade ut, och säger att det är kaos. Det är brist på undersköterskor, så patienterna får inte den rehabträning de behöver. Ingen hinner med. Bara det nödvändigaste utförs. Det är ledsamt.

Denna vecka har varit dryg, när vi bara varit två arbetsterapeuter på stroke. Särskilt går­dagen när jag skulle göra klart inför min lediga torsdag, så att den kvarvarande skulle få en någorlunda dräglig dag. Ett par rullstolsutprovningar, ett par nybedömningar, hjälp­medelsförskrivningar, överrapporter till nästa vårdgivare, och journalföring. Låter inte så mycket och jag hade tänkt att hinna mer, men det fanns inte tid.

Kände mig trött i huvudet när jag gick hem, även om jag försökt att inte stressa. Imorse var jag fortfarande mosig i skallen, och fick ligga längre än jag brukar. Stärkte mig sedan med gott kaffe,  och skulle bara uppdatera datorn innan en tur på byn, var det tänkt.

Så blir det nu sällan (som man tänkt sig…). Uppdateringen gick snett och datorn fastnade med blå skärm  och felkod. Suck. Fick ägna förmiddagen åt felsökning istället. Men man får ta det med jämnmod. Och halva juli har ändå passerat.

Gräsgrön guldbagge bland doftande blommor av älggräs (bild från helgens skogspromenad med blåbärsplock).

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Arbete och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jag gillar inte juli

  1. livsglimtar skriver:

    Så slitigt för alla i vård och omsorg, tycker det är så fel att stat och kommuner inte anställer folk nog. Men ok sommartid har det kanske alltid varit ”lite” sämre, inte kaos sämre som i nutid.
    Asså, blir så full i skratt, Älgört, älggräs har jag verkligen tagit mig en djupare titt på än från bilfönstret när vi kör förbi diken. Började med att jag undrade vad det egentligen var som blommade så rikligt överallt. Letade upp info och har läst runt om just älgörten och så visar di fina bilden, där sitter den vackra baggen mitt i älgörten.
    🦋🤍🦋

    Gillad av 1 person

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.