Kantarellfritt, men många blåbär!

På jobbet har semesterperioden startat. Vi är färre som ska ta hand om det dagliga. När någon dessutom blir sjuk är vi ännu färre. Fullt upp, med andra ord. Man får nöja sig med att göra så gott man kan.

Lediga torsdagen var därför efterlängtad! Var inställd på en lugn morgon i skogen, och hade klockan på ringning. Kanske att regnet hade jagat upp några färska kantareller ur mossan?

Cirka 10 plusgrader men ingen vind, strålande sol. Så fridfullt bland träden. Fräscht och friskt grönt av allt regn som kommit. Men inte en endaste svamp i mina marker. Fortfarande för torrt. Jag skrämde en liten råbock som snabbt studsade iväg när jag kom travande.

Ganska snart upptäckte jag att det däremot var väldigt gott om blåbär. Uppe vid stenmuren längs Ture­slingan satte jag upp min nyligen fyndade tältstol (15 kronor) och plockade raskt ihop drygt 1,5 liter.

Bara en enda mygga besvärade mig under hela promenaden. Kan det ha varit all fästing­sprej jag sprutade på byxbenen? Fast fästingarna brydde sig inte nämnvärt. Hann mota bort ett par som börjat krypa uppför benet.

Smultron, körsbär och några nätt och jämnt mogna hallon fick jag också smaka innan jag kom hem för välförtjänt dusch och elvakaffe. På eftermiddagen drog de mörka molnen in över himlen igen.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Natur & väder och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.