Äntligen slog den ut!

Njuter av min lilla kaktus som bestämt sig för att blomma. Har gått och tittat på hur den fula, håriga knoppen växt dag för dag. Till slut var den 21 centimeter lång! Igår kväll slog den äntligen ut.

Den älskar sol och värme så jag är inte förvånad att den passar på. Idag är det dock lite svalare ute. Skönt, tycker jag. Stora, bulliga moln som är grå på undersidan drar in från väster. Det var regnvått på marken när jag stod upp, kanske kommer det mer. Skönt även det, tänker jag.

Kaktusen doftar ljuvt, som gammaldags blomsteraffär. Njuter av det och konstaterar att luktsinnet är i sin ordning (förlust av luktsinne är ju ett vanligt symtom vid covid-19).

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Mina växter, Natur & väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Äntligen slog den ut!

 1. miatankar skriver:

  Underbar blomma! Står den kyligare på vintern? Att jag ställer den frågan är att när jag var ung bodde jag i en vindslägenhet, med en stor hall, med stort fönster, där var det ganska kyligt vintertid – och se där trivdes mina kaktusar och blommade hej vilt som tack! Senare, i andra lägenheter, så har jag fått kaktusar att blomma, men inte som på ”den gamla tiden” 😉

  Gilla

 2. miatankar skriver:

  Mmm så de vill ha det tydligen
  Blommar som tack för omtanken

  Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.