Summering sista semesterdagen

Fredagen blev en riktig sommardag. Låg på stranden och solade i flera timmar. Var till och med lite rödbränd när jag kom hem! Enligt rapport var det +17 grader i vattnet, och det kändes verkligen ljummet.

Såg lite maneter borta längs Strandpromenadens brygga, men inga vid badplatsen. Vattnet var ovanligt klart, men inne vid strandkanten samlades pollen i drivor. Jag fick torka av på balkongen i morse, för där var också alldeles gult. Som väl är har jag inga besvär av pollen.

Det talas mycket i medierna om att det blir en annorlunda semester i år, när man inte kan resa utomlands som vanligt. Satt hos frisören häromdagen, och han berättade om kunder som verkligen led av sakernas tillstånd. Själv menade han att hans liv inte påverkats så mycket av corona-krisen (mer än att det varit mycket färre kunder). Vi enades om att vi, som oftast håller oss hemmavid och ägnar oss åt naturupplevelser istället för kultur- och nöjesliv, har en fördel i dessa tider.

Stigen mot Sörkullens badplats.

Bild: Marc Pascual från Pixabay

Jag, som mest rör mig till fots på min fritid, har många smultronställen att njuta av inom gång­avstånd. Och det är större chans till givande upplevelser när man går tyst och enskilt. Därför är jag inte så road av att ha semester i juli, när jag måste trängas med en massa andra människor (som kryllar, pratar och stör friden).

På senaste promenaden lärde jag mig en ny fågel: ladusvala. Även den ganska allmän, och ingen raritet. Men så snygg! Den jag såg drog mer åt svart i fjäderdräkten och violett i ansiktet än den på bilden. Den satt på en båtreling och tjattrade glatt. Ännu ett tecken på att sommaren är kommen.

Sedan några veckor loggar jag alla mina steg, i ett försök att öka på min vardagsmotion. Ibland har jag stigit av bussen några hållplatser tidigare för att få en längre promenad efter jobbet, och kunna njuta av det fina vädret.

Denna lediga vecka visar det sig att jag har tågat cirka en mil om dagen. Foten gör fort­farande ont, men den har inte blivit sämre. Och sömnen har varit ovanligt god när jag har varit ute i friska luften så mycket. Promenader är verkligen friskvård!

Hemväg efter jobbet: Bäveån längs Regementsparken.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Natur & väder och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Summering sista semesterdagen

 1. miatankar skriver:

  Du är en lönearbetande kvinna, förstår jag. En annan, jag, lever ”bara” livets goda pensionärsdagar…. Bara som en liten introduktion… Vackra bilder, superfina, bor du utmed kusten?

  Gillad av 1 person

 2. livsglimtar skriver:

  Mysig text med mycket igenkänning, utan det där med promenader. Jag har nog inte sett en ladusvala på nära håll, tjusig som bara den. Vi har svalor som kommer varje vår och boar under taknocken på höghuset över gatan. Men de flyger ju hela tiden och högt, ser dem inte närbild. Kram

  Gillad av 1 person

  • Fru Olsson skriver:

   Fåglar är så fina! Men utan kikare är det svårt att se. Ser många roliga fåglar när jag åker buss till jobbet, men det är inte lätt att komma ihåg olika kännetecken för att kolla i fågelboken när jag kommer hem. Man får njuta i stunden!

   Njut nu av helgen!

   Gilla

   • livsglimtar skriver:

    Helgen ser ut att bli underbar med lagom sol och värme, jag häckar i skuggan och njuter med korsord eller bok. Känner igen det där med att inte komma ihåg hur fåglar ser ut. I ena holken har vi en svartvit flugsnappare, han kommer varje vår och gör sitt sjunger så fint. Sen tror jag det är blåmesar i de andra holkarna. Jag har inte hunnit kolla in dem ännu. 🦋🌺🦋

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.